Més de 60 manifestacions al llarg del territori valencià per a denunciar la campanya citrícola

El sector exigeix igualtat de condicions a tots els productors que vulguen introduir els seus productes a Europa.

VÍDEO | Més de 60 manifestacions al llarg del territori valencià per a denunciar la campanya citrícola

Aquest dilluns s’han produït més de 60 mobilitzacions al llarg de la Comunitat Valenciana per a denunciar la pitjor campanya citrícola de les últimes dècades, segons han assegurat els citricultors. Exigeixen igualtat de condicions a tots els productors que vulguen introduir els seus productes a Europa. 

Carles Peris, secretari general de la Unió de Llauradors, ha assegurat a 'Les notícies del matí' que demanen una revisió de l’acord de la Unió Europea i Sud-àfrica, l’aplicació de la clàusula de salvaguarda, una millora en la llei de la cadena agroalimentària, la reciprocitat en matèria fitosanitària i laboral, i el tractament en fred. 

Puig demana que s'adapte la directiva europea sobre la cadena de valor

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat al Govern d'Espanya que adapte com més prompte millor a la legislació espanyola la directiva europea sobre la cadena de valor. 

Segons Puig, la diferència entre el preu que es paga a l'agricultor i el que abona el consumidor en els mercats és "incomprensible". "Hem de garantir una vida digna per als agricultors, perquè sense agricultors no hi haurà agricultura", ha afirmat.

El president ha afirmat que els agricultors valencians "tenen raó d'estar indignats" per la situació que estan patint. Així mateix, ha defensat la necessitat d'una reestructuració del sector i que Europa entenga "molt millor" l'agricultura mediterrània.

També et pot interessar

stats