6.000 estudiants reclamen la supressió de l'examen de matemàtiques inclòs en les proves d'accés a la universitat

Alumnes d'Alacant promouen una denúncia en Change.org, en considerar excessiva la dificultat de la prova.

Alumnes Universitat Alacant.
Alumnes Universitat Alacant.

La protesta, l'ha encetada un grup d'alumnes de diversos centres concertats de secundària d'Alacant. Tots ells s'examinaren la setmana passada de Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials dins de les proves d'accés a la universitat. L'examen era igual per a les cinc universitats de la Comunitat Valenciana.

Els estudiants asseguren que els exercicis inclosos en l'examen eren molt més complexos que en anys anteriors. Per aquest motiu, han encetat una campanya en Change.org per a demanar la Conselleria d'Educació que aquesta prova no puntue per tal de no provocar una baixada en la mitjana de les seues qualificacions.

Quasi 6.000 persones han signat ja la petició en esta plataforma en línia i han donat suport a la demanda dels estudiants. De fet, el nombre de signatures ha augmentat notablement en les últimes hores. 

Luis Miguel Losa, professor de Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials del Col·legi Maria Auxiliadora d'Alacant, ha explicat que el contingut inclòs en la prova forma part del temari. No obstant això, ha argumentat que el grau de dificultat dels exercicis de l'examen era molt superior al d'altres anys.

El coordinador general de les proves a la Comunitat Valenciana, Toni Gil, ha explicat a À Punt Mèdia que s'han assabentat del problema a través de la premsa, ja que no han rebut cap reclamació en aquest sentit. De fet, la Conselleria d'Educació revisarà el contingut de la prova si la petició es produeix de manera formal davant de la Comissió Gestora de les Proves d'Accés a la Universitat. 

Els estudiants estan disposats a dur la protesta fins al final, per tal de no veure reduïdes les seues possibilitats d'accedir als estudis que desitgen. Consideren que la nota d'aquesta prova repercutirà de forma negativa en la mitjana obtinguda pels estudiants. Precisament, els estudis de ciències són els que exigeixen una puntuació més elevada en la nota de tall. És per això que demanen que la prova de matemàtiques no puntue.

També et pot interessar

stats