55 persones, entre elles cinc xiquets, rescatades de quatre pasteres a l’Estret

37 de les persones rescatades romanen a l’embarcació María Zambrano, que continua la cerca per la zona.

Salvament Marítim ha rescatat durant aquest dissabte 55 persones
Salvament Marítim ha rescatat durant aquest dissabte 55 persones / Europa Press

Salvament Marítim ha rescatat aquest dissabte un total de 55 persones, entre elles xiquets i criatures, que anaven en quatre pasteres per aigües de l’estret de Gibraltar.

Segons fonts d’aquest organisme, l’últim rescat s’ha produït quan l’embarcació María Zambrano va albirar una pastera tipus Toy, d’on va auxiliar huit joves homes d’origen magribí.

Poc abans, dos joves més, també magribins, han sigut rescatats quan el centre de Salvament Marítim de Tarifa havia alertat de la presència d’una altra pastera d’aquest tipus.

Així, aquestes deu persones, juntament amb altres 27 migrants rescatats anteriorment per Salvament, romanen al María Zambrano, que continua la cerca d'altres embarcacions.

Cap a les 7:00 h d’aquest dissabte, Salvament ha rescatat els 36 ocupants d'una barcassa: 19 homes, 12 dones i 5 xiquets, alguns d’ells criatures de pocs mesos. Els xiquets i quatre de les dones han sigut traslladats per la Salvamar Arcturus al port de Tarifa.

De la mateixa manera, l'embarcació Salvamar Denébola ha traslladat nou homes d’origen magribí al port d'Algesires (Cadis), després que foren auxiliats per una patrullera de la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats