55 detinguts en l’operació contra els narcopisos al centre de Barcelona

700 agents dels Mossos d'Esquadra i 150 de la Guàrdia Urbana han participat en l'operatiu.

Hi participen més de 700 agents de la policia catalana
Hi participen més de 700 agents de la policia catalana / Mossos d'Esquadra

L'operació dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona contra la xarxa que suposadament subministrava heroïna i altres drogues als narcopisos del Raval s'ha saldat amb un total de 55 detencions en els 40 escorcolls en aquest barri, el Poble Sec, Nou Barris, i altres municipis com Esplugues de Llobregat, Badalona i l'Hospitalet de Llobregat.

Uns 700 agents dels Mossos i 150 de la Guàrdia Urbana han registrat des de primera hora d'aquest dilluns un total de 27 narcopisos a Ciutat Vella i 13 domicilis més. 

La intendent subcap de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, Marta Fernández, ha explicat que la investigació la van engegar a l'abril, liderada per la DIC, juntament amb la Unitat d'Investigació de Ciutat Vella i la Guàrdia Urbana. A més, ha destacat que l'objectiu de l'operació és "lluitar contra el tràfic de drogues i els narcopisos, i que aquesta és una prioritat del cos". A més, ha remarcat que aquesta investigació és fruit d'un treball "intensiu" de dos anys, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana.

En l'operació intervenen 40 lletrats de l'administració de justícia, amb la finalitat de poder fer els escorcolls de forma simultània. La causa està oberta pels delictes contra la salut pública i organització criminal. Una vegada fet el registre dels narcopisos, procediran a precintar-los i tancar-los, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es reuniran aquesta vesprada amb comandaments dels Mossos d'Esquadra per a valorar la macrooperació contra narcopisos desplegada hui en el districte barceloní de Ciutat Vella. Segons ha informat el Departament d'Interior, la reunió tindrà lloc aquesta vesprada en la comissaria dels Mossos d'Esquadra del carrer Nou de la Rambla, situada en l'epicentre de l'operació policial.

També et pot interessar

stats