El 55% dels adolescents valencians ha participat en jocs d'atzar

Els jocs en línia com les apostes, el pòquer o el bingo són els preferits.

VÍDEO | El 55% dels adolescents valencians ha participat en jocs d\'atzar
26 de desembre 2019 - 17:06

Un 55,65% dels adolescents valencians ha participat en jocs d'atzar. Es tracta d'un estudi de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública fet a 5.465 alumnes entre 14 i 19 anys de 60 col·legis de la Comunitat Valenciana.

Així, l'Estudi sobre incidència i característiques dels patrons d'ús, abús i addicció al joc en la població escolar, busca "obtindre una radiografia que permeta conéixer quina és la situació actual sobre l'ús que la població juvenil fa dels jocs d'atzar, i els riscos de derivar en un joc patològic". Amb això, s'intenta que es puguen posar en marxa les accions preventives adequades i adaptades a la realitat existent.

L'informe també revela que les eines tecnològiques han fet evolucionar els jocs d'atzar, de manera que és major el nombre d'adolescents que opta pels jocs en línia enfront de jocs presencials. En aquest sentit, quant a jocs presencials la majoria opta per jocs de rascar (26%), travesses (20%), loteries (19%), o escurabutxaques (14%). D'altra banda, en els jocs en línia predomina entre la població juvenil les apostes (27%) a diferència de la resta de jocs, com a pòquer (8%) o bingo (4%), entre altres.

També et pot interessar

stats