54 persones afectades per un brot de gastroenteritis en una residència geriàtrica d’Alcoi

Sanitat confirma 13 casos de galteres en estudiants de la Universitat de València i 6 més en estudi.

En imatge, la residència geriàtrica que pateix el brot de gastroenteritis
En imatge, la residència geriàtrica que pateix el brot de gastroenteritis / Google

Un brot de gastroenteritis afecta 47 pacients i 7 professionals de la residència geriàtrica de l'antic hospital civil d'Oliver d'Alcoi (l’Alcoià). La Conselleria de Sanitat ha comunicat que la malaltia no comporta gravetat tot i que la soca del virus és “molt contagiosa”, per la qual cosa ha descartat el tancament provisional de les instal·lacions.

El centre ha activitat un protocol de seguretat per a evitar contagis nous, que consisteix a aïllar les persones afectades un mínim de 48 hores des de la remissió dels símptomes. 

13 casos de galteres en universitaris i 6 més en estudi

La Conselleria de Sanitat també ha confirmat 13 casos de galteres i 6 més en estudi, en aquest cas entre estudiants de les facultats de Farmàcia, Químiques i Matemàtiques de la Universitat de València. 

Els afectats i les afectades tenen entre 20 i 21 anys i van coincidir en una festa universitària que van celebrar el 27 de setembre. Dues setmanes després, entre el 14 i el 19 d’octubre, començaren a manifestar-ne els símptomes. 

Sanitat ha informat que l’alumnat contagiat pel virus de la parotiditis estava vacunat correctament i que els han recomanat completar la pauta mèdica amb una dosi de reforçament.

La malaltia de la parotiditis, popularment coneguda com a “galteres” o “paps” és una infecció contagiosa que afecta les glàndules salivals majors darrere de la mandíbula i que sol controlar-se amb la vacuna triple vírica.

En els casos més greus pot derivar en meningitis i una inflamació testicular que pot causar infertilitat.

També et pot interessar

stats