El 54% dels espanyols creu que la vacunació contra la covid hauria de ser obligatòria

El 77% de la població espanyola amb fills d'entre 5 i 11 anys consentiria que se’ls administrara aquesta injecció

Una xiqueta reb la dosi contra la covid en un hospital balear
Una xiqueta rep la dosi contra la covid en un hospital balear / Isaac Buj / Europa Press

El 54% de la població espanyola creu que la vacunació contra la covid hauria de ser obligatòria "davant els riscos de contagi de coronavirus per les noves variants". Així es desprén de l’últim estudi Efectes i conseqüències del coronavirus, corresponent al mes de desembre, que ha realitzat el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). 

Aquesta xifra suposa una pujada de dos punts respecte a l'últim baròmetre del CIS, en què també es preguntava a la població espanyola per aquesta qüestió i un 52% s'hi mostrava d’acord

D'aquest percentatge, el 74% creu que caldria obligar a vacunar-se el personal sanitari, el que treballa ales residències de persones majors i els que tenen relacions professionals directes amb el públic en general. Un increment de quasi 10 punts en comparació amb l'últim baròmetre del CIS, en què la dada era d'un 65%.

A més, un 45% considera que la vacuna pediàtrica contra aquest virus també hauria de ser-ho. De fet, el 77% de la població espanyola amb fills d'entre 5 i 11 anys estaria disposat a consentir que a aquests se'ls administrara aquesta injecció.

El 94,8% dels entrevistats ha assegurat que s’havia vacunat ja amb la pauta completa contra la covid i, d’aquests, el 90% havia rebut ja la dosi de reforç. Els que no ho han fet han al·legat desconfiança (un 26,7%) o por als riscs per a la salut (el 22,5%).

També et pot interessar

stats