Més de 52.000 valencians han rebutjat rebre la vacuna contra la Covid-19

Un 82,5% dels ingressats a l'UCI dels hospitals de la Comunitat Valenciana no té pauta completa

Imatge d'arxiu d'una xeringa omplint-se amb una dosi de la vacuna de Pfizer
Imatge d'arxiu d'una xeringa omplint-se amb una dosi de la vacuna de Pfizer / Brendan McDermid (Reuters)

Un total de 52.154 valencians han comunicat el seu rebuig a rebre la vacuna contra el coronavirus, tot i que la campanya de vacunació "ha evitat prop d'un miler de morts en aquesta última onada". Un 82,5% dels ingressats a l'UCI no té pauta completa

Així ho ha assenyalat aquest divendres a les Corts la consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui ha considerat que aquestes dades "haurien de fer reflexionar els qui han ignorat les cites per a acudir als centres de vacunació" i ha posat l'accent en el fet que la vacuna "evita morts i casos greus".

Barceló ha destacat que, gràcies a la vacunació, la letalitat s'ha desplomat a la Comunitat Valenciana en aquesta quarta onada, fins a caure al 0,27%, per la qual cosa, tenint en compte que la letalitat mitjana de tota la pandèmia és de l'1,5%, en aquests moments és més de cinc vegades inferior.

"Ningú està a recer del contagi", ha insistit Barceló, qui ha revelat també que el 82,5% dels ingressats a l'UCI no té la pauta completa, mentre que entre els hospitalitzats en planta el 57,8% tampoc estan completament immunitzats.

La consellera ha explicat que la variant delta és "absolutament dominant" i representa ja el 99,6% dels casos, i ha destacat que la incidència acumulada a catorze dies és actualment tres vegades i mitja inferior a la de fa un mes, mentre que el descens ha sigut "especialment rellevant" en els segments d'edat més joves.

Respecte a l'hospitalització, ha explicat que a les UCI hi ha sobretot homes i dones de mitjana edat, perquè el 50% dels ingressats té entre 30 i 59 anys, però ha alertat que un 14% dels ingressats són persones entre els 20 i els 30 anys, i només el 12% en té més de 70.

En planta, el grup d'edat amb més pacients és el de 80 a 89 anys, amb un 16,4% de persones hospitalitzades, mentre que el 14% té entre 60 i 69 anys, les persones de 30 a 39 anys representen un 12,3%, els que tenen entre 40 i 49 suposen un 11,7%, i el 5% té menys de 19 anys.

També et pot interessar

stats