Més de 500 vehicles atrapats en l'AP-7 a Girona per les protestes convocades per Tsunami Democràtic

Protecció Civil i els Mossos han repartit menjar i mantes als conductors que han hagut de passar la nit a l'interior dels vehicles.

Imatges de l'AP-7 a l'altura de Girona aquesta matinada.
Imatges de l'AP-7 a l'altura de Girona aquesta matinada.

Més de 500 vehicles continuen aquest dimecres atrapats en l'autopista AP-7, a l'altura de Girona per les protestes convocades per Tsunami Democràtic i els CDR en contra de la sentència del 'procés'. Aquest dimecres és el tercer dia de mobilitzacions, que continuen tallant l'autopista. 

Durant la matinada, Protecció Civil i els Mossos han donat assistència als conductors i els han repartit menjar i mantes per als ocupants dels vehicles atrapats per talls de carretera a Girona i que han hagut de passar la nit a l'interior dels vehicles. "Estem treballant per a donar assistència a les persones atrapades, algunes d'edat avançada o amb problemes de salut, pel tall de l'AP-7 a Girona", afigen els Mossos a través del Twitter.

Els Mossos d'Esquadra informen en un tuit que des que s'ha iniciat el tall en la via han tractat de mediar amb els manifestants amb l'objectiu de facilitar les tasques assistencials però, segons diuen, s'han negat "a dialogar amb els agents".

Els manifestants van ser convocats a les sis de la vesprada d'aquest dimarts per Tsunami Democratic, una vegada es va recuperar la normalitat a la Jonquera després de 32 hores tallada i enmig de crítiques de transportistes i advertiments d'empresaris contra la "cronificació" de les protestes.

Els 19 activistes detinguts després del desallotjament de l'AP-7 a la Jonquera ja han quedat en llibertat. Els gendarmes francesos van desallotjar per la força els concentrats que estaven asseguts en l'autopista. Entre colps, espentes i gas pebre els retiraren de la via. 

També un camioner va ser detingut en protagonitzar moments de tensió ja que intentava obrir-se pas fora com fora amb risc d'atropellar manifestants i policies.  

Aquesta matinada s'ha normalitzat la circulació a l'autopista d'Irun, al País Basc, després d'hores de circulació lenta i cues perquè els independentistes catalans han portat fins ací la convocatòria de protestes.  

També et pot interessar

stats