Més de 500 ocells morts i 86 malalts pel brot de botulisme

La majoria són ànecs collverd.

Més de 500 ocells morts i 86 malalts pel brot de botulisme
Més de 500 ocells morts i 86 malalts pel brot de botulisme

El brot de botulisme aviari detectat al Tancat de la Pipa, al parc natural de l’Albufera de València, ha deixat ja 547 ocells morts i 86 de malalts, així com un total de 18 espècies afectades. La majoria de cadàvers corresponen a ànecs collverd, l’espècie més abundant al parc, amb una població entre 4.000 i 5.000 individus. També estan afectats espècimens de garseta blanca, agró, gavina vulgar, picaport, fotja comuna i la polla d'aigua comuna.

L’organització SEO Birdlife assegura que aquest tipus de crisis són comunes als aiguamolls a l’estiu, sobretot a causa de les altes temperatures i baixos nivells d’aigua. Així, assenyala que diàriament s’entra al parc per a revisar si hi ha ocells malalts per a tractar-los, o si n’hi ha de morts per a incinerar-los.

El PP demana mesures immediates

La portaveu de Medi Ambient del PP en les Corts, Elisa Díaz, ha reclamat al Consell l’adopció de “mesures immediates” sobre la gestió de l’aigua en el Tancat de la Pipa i que s’òbriga “l’expedient sancionador corresponent” per la gestió que ha ocasionat aquesta tragèdia mediambiental.

Díaz ha demanat la compareixença de la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, perquè explique qui gestiona l’aigua en el Tancat i per aclarir si la Conselleria porta el mateix control que amb la part d’aigua de l’Albufera que gestionen els agricultors.

També et pot interessar

stats