El 50% dels valencians tenen ja immunitat contra la Covid-19

Un milió de persones ja tenen la pauta completa de la vacuna, s'han administrat  2.792.578 dosis i 394.939 persones han passat la malaltia

Desenes de persones fan cua a l'hospital de campanya de la Fe de València per a ser vacunades contra la Covid-19
Desenes de persones fan cua a l'hospital de campanya de La Fe de València per a ser vacunades contra la Covid-19 / Manuel Bruque (Efe)

La Comunitat Valenciana té amb un milió de persones totalment immunitzades contra la Covid-19, i més d'un 50% de la població està protegida contra el virus, bé perquè ha rebut alguna de les dosis de la vacuna o perquè ha superat la malaltia (394.939 persones).

Així ho ha assegurat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió d'aquest dijous de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19. Puig ha assegurat que aquesta setmana s'arribarà als tres milions de dosis administrades en el territori valencià.

"Ja tenim un milió de valencians totalment immunitzats, i entre els vacunats i els que han superat la malaltia, superem el 50% de població amb protecció contra el virus", ha manifestat.

Així mateix, el president de la Generalitat ha destacat que més del 95% de les persones majors de 60 anys ha rebut almenys una dosi de la vacuna contra la Covid, de manera que "els més vulnerables ja estan protegits", i ha agraït l'esforç i la dedicació de l'equip de vacunació.

Preguntat pel fet que no s'haja contemplat el sector turístic com un servei essencial per a la vacunació, Puig ha explicat que la decisió que es va prendre per part del Consell Interterritorial de Salut va ser la de fer-ho per edats.

No obstant això, ha assegurat que ja hi ha moltes persones d'aquest sector vacunades, perquè "el procés avança de manera considerable", i ha indicat que hi ha altres sectors "molt essencials i importants" que tampoc han sigut vacunats com a sector, sinó dins del grup d'edat que li correspon. "La decisió que es va prendre crec que és equitativa i justa", ha manifestat Puig.

D'altra banda, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha indicat que anit va acabar el termini perquè les persones menors de 60 anys que tenen una dosi de AstraZeneca, i a les quals se'ls va enviar un SMS amb la segona cita, pogueren optar per repetir amb el mateix laboratori en lloc de posar-se l'antigen Pfizer, que és el que es punxarà per defecte.

Preguntada per aquest assumpte, ha dit que encara no tenen les dades de quantes persones han optat per repetir amb AstraZeneca i quines optaran per Pfizer.

També et pot interessar

stats