Més del 50% dels municipis valencians no registren cap contagi des de març

La incidència acumulada a 14 dies en 275 municipis, on viu el 4% de la població total de la Comunitat Valenciana, és zero des de fa un mes

Mapa de la incidència acumulada a 14 dies a la Comunitat Valenciana
Mapa de la incidència acumulada a 14 dies a la Comunitat Valenciana / Marta Galindo

Onil, a la comarca de l'Alcoià i amb 7.500 habitants, és el municipi més gran de la Comunitat Valenciana que no registra cap contagi per coronavirus des de finals del mes de març, segons l’última actualització de la Conselleria de Sanitat Universal aquest dimarts. Junt amb Onil, hi ha 274 municipis més que estan lliures de Covid-19 des de la mateixa data. Això suposa que en més del 50% dels municipis de tota la Comunitat Valenciana, on viuen 203.587 persones (el 4% de tota la població), la incidència acumulada a 14 dies presenta zeros consecutius, almenys des del passat cinc d’abril.

La immensa majoria, el 96% dels 275 municipis, són pobles menuts, de menys de 2.500 habitants, on viuen en total 156.541 persones (el 3% de tota la Comunitat Valenciana). L’altre 4,36% correspon a dotze municipis d’entre 2.500 i 5.000 habitants, entre els quals es troba Daimús (Safor) o Casinos (Camp de Túria).

Mapa actualitzat de la incidència acumulada a 14 dies

Maig arranca amb nous contagis en 105 municipis

L'inici del mes de maig ha deixat nous contagis de coronavirus en 105 municipis valencians, dels quals només València supera el centenar (amb 104 positius) i nou ciutats en registren més de 10. Es tracta d'Alacant, que suma 37 contagis, Castelló de la Plana, 36 casos, Alfafar, 25, Elx, 22, Borriana, 18, Torrevella, 16, Oriola, 14, Cullera, 13 i la Vall d'Uixó,12 positius.

A més, a Carcaixent, Sedaví i Vila-real hi ha nou positius més, a Nules, huit, a Sagunt, Sant Joan d'Alacant i Santa Pola, set, a Aldaia, Benetússer, Dénia i Sant Vicent del Raspeig, sis, a Alboraia, Benidorm, Burjassot, Mutxamel i Torrent, cinc i a Alaquàs, Alcoi, Bétera, Catadau, Crevillent, Guardamar del Segura i Massamagrell, quatre.

Respecte a les defuncions, durant aquest cap de setmana s'han registrat i assignat al seu corresponent municipi un total de 27 decessos. Alacant lamenta quatre defuncions, i Torrent i València, dues.

Alaquàs, Alfafar, Burjassot, Callosa d'en Sarrià, Castelló de la Plana, Catadau, Corbera, Elx, la Nucia, la Pobla Llarga, Oriola, Paterna, Pedreguer, Picassent, Pilar de la Foradada, Riba-roja del Túria, Santa Pola, Vinaròs i Xixona han registrat una mort.

També et pot interessar

stats