Més de 50 locals de la Comunitat Valenciana conviden a maridar el vermut i les tapes d'autor

"L'hora del vermut" és una iniciativa de Conhostur i Turisme Comunitat Valenciana

Proposta de Mercatbar
Proposta de Mercatbar / Europa Press

La Confederació Empresarial de Turisme i Hoteleria de la Comunitat Valenciana (Conhostur) i Hoteleria València posen en marxa des d'aquest divendres la segona edició de l'esdeveniment gastronòmic que promociona el vermut valencià maridat amb una tapa d'autor.

Així, fins al 12 de juny, més de mig centenar de locals de tota la Comunitat Valenciana participen en aquesta campanya, que pretén "posar en valor aquesta arrelada tradició valenciana, alhora que promou el producte i la gastronomia locals".

El vermut és una recepta en la qual es combina el vi amb absenta i l'essència de la qual procedeix de la maceració amb herbes, arrels, flors. Se serveix com a aperitiu abans dels menjars i és, per a molts, un moment sagrat durant el qual gaudir de la companyia.

Fent honor a aquesta pausa especial i aprofitant les possibilitats infinites que ofereix aquesta recepta, el catàleg d'aquest esdeveniment "es nodreix d'aquesta riquesa per a oferir una imponent llista de locals i la seua pròpia visió de l'aperitiu, compost de vermut valencià i tapa".

El clàssic vermut roig obri una llista de seleccions entre les quals també s'inclouen suggeriments com el vermut a base de moscatell, un amb Petit Verdot, macerat amb herbes de la Serra de Mariola, vi blanc i un toc de Sprite o de la varietat Monastrell... "Les opcions són nombroses i no venen a soles, ja que cada copa arriba acompanyada d'una tapa digna d'aquest moment solemne", destaca l'organització en un comunicat.

Algunes de les tapes que es gaudiran en aquesta campanya sonen així: cebiche de clòtxina valenciana, coca d'oli amb titaina, anguila fumada i cinc pebres, croqueta de pollastre de corral i pernil ibèric, macarró amb mantega de tòfona, milfulls de foie i anguila fumada o cassoleta de salmó sobre bola de formatge crema amb dacsa torrada i ceba cruixent.

Totes les propostes estan detallades en la pàgina web www.lahoradelvermutcv.es. A més de la informació sobre cada tapa o vermut, horaris i preus.

"L'hora del vermut" naix amb "un esperit de promoció de la tradició valenciana i per a fomentar la cultura gastronòmica local, alhora que s'incentiva el consum en l'hostaleria". Aquest esdeveniment forma part de les accions de promoció gastronòmica que Conhostur i Turisme Comunitat Valenciana desenvolupen en el marc del seu conveni de col·laboració per a enguany.

També et pot interessar

stats