Més de 5.000 persones assisteixen a Bétera a la 31 Trobada Camp de Túria

Els assistents han defensat l'ensenyament en valencià i el plurilingüisme.

Més de 5.000 persones assisteixen a Bétera a la 31 Trobada Camp de Túria
Més de 5.000 persones assisteixen a Bétera a la 31 Trobada Camp de Túria

Més de 5.000 persones s'han donat cita aquest cap de setmana en la 31 edició de les Trobades d'Escoles en Valencià a Bétera per a defensar l'ensenyament en aquesta llengua i el plurilingüisme. "Nosaltres, pel valencià" ha sigut el lema de la trobada que busca abraçar la multiculturalitat, l'educació participativa i democràtica i l'ensenyament que transmet el coneixement científic, ha explicat la portaveu d'Escola Valenciana, Pilar Gregori. 

La Trobada del Camp de Túria ha reunit a Bétera els pobles de Casinos, Nàquera, Olocau, Serra, Vilamarxant, Benaguasil, l'Eliana, Marines, Riba-roja de Túria, Gàtova, Benissanó, Llíria, la Pobla de Vallbona, Sant Antoni de Benaixeve i Loriguilla. Es tracta d'una gran festa pel valencià que se celebra per segona vegada en aquest municipi i que ha implicat el suport de vora un centenar de tallers, paradetes i editorials. 

Entre les activitats programades hi ha hagut concerts, contacontes, més de 70 tallers escolars, danses populars, teatre, espectacles i visites guiades al despoblat medieval de l'època àrab, la Torre Bofilla. També hi ha hagut espai per a les colles de dolçainers i tabaleters i actuacions de l'Aljama, Candela Roots i Via Lliure, entre d'altres, que han posat ritme, música i festa a la cercavila que ha inaugurat la trobada de Bétera. L'artista Benja Carreres ha creat un motiu al·lusiu a la trobada, un parotet, una bestiola molt vinculada a la serra Calderona. 

L'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, ha qualificat la trobada d'èxit i ha remarcat l'important paper de les administracions a l'hora de fomentar les llengües minoritzades perquè són "el primer escaló" juntament amb l'ensenyament i els mitjans de comunicació en valencià per a mantindre una llengua viva socialment. 

També et pot interessar

stats