49 persones amb diversitat funcional intel·lectual participen en el programa Salusex

El programa de formació està destinat a usuaris de centres ocupacionals i professionals i vol previndre els abusos.

Font: GVA
Font: GVA

Un total de 49 persones amb diversitat funcional intel·lectual i deu professionals dels centres ocupacionals Altabix, Carrús i La Tramoia, a Elx; de les residències Bennàger, a Aldaia, i Praga, a Rocafort, i de la xarxa d’habitatges de l’IVASS participen en la segona edició del programa Salusex de formació en educació afectiva i sexual.

Aquest programa va començar el 2017 i vol previndre situacions d’abusos sexuals, així com promoure una sexualitat sana en les persones amb diversitat funcional intel·lectual. Amb aquesta iniciativa, els membres del col·lectiu reben informació i habilitats en matèria de sexualitat, i les seues famílies aprenen a véncer tabús i a desenvolupar una actitud que n’afavorisca la independència. 

Salusex es desenvolupa fins al maig i tindrà una durada de 100 hores. En la primera edició participaren 53 persones usuàries de centres ocupacionals de la Vall d’Uixó, Borriana, Benicarló, Castelló, del centre d’atenció diürna de Cullera i deu professionals d’aquests centres.

També et pot interessar

stats