49 municipis de València creen una xarxa contra la violència de gènere

L'objectiu és compartir recursos tècnics, econòmics i humans entre els municipis per a combatre la violència masclista.

Ple de la Diputació de València
Ple de la Diputació de València / Europa Press

49 municipis de la província de València es coordinaran per a lluitar contra la violència de gènere, compartint recursos econòmics, humans i materials, dins de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, que s'ha constituït aquest dimecres a la Diputació de València.

Durant la sessió, la diputada d'Igualtat, Isabel García, ha explicat que 54 consistoris van demanar adherir-se a aquesta xarxa, però cinc d'ells no complien els requisits per a ser-ne membre. Aquests eren: tindre una regidoria o delegació de Dona o Igualtat, tindre implantat un pla d'igualtat o, en el cas dels de menys de 20.000 habitants, estar adherit al Servei Telefònic d'Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (Atenpro).

Aquests municipis (Sagunt, Puçol, Macastre, Bocairent i Salem) podran demanar incorporar-s'hi en la nova convocatòria si esmenen la seua situació a la xarxa. Els inclosos comptaran amb un protocol d'actuació en els casos de violència masclista, podran compartir recursos econòmics i humans i sol·licitar ajudes de l'àmbit europeu conjuntament per a crear plans i establir dinàmiques de treball. “El pròxim any ens plantegem la contractació de personal format en psicologia, atenció sanitària i atenció jurídica en els xicotets municipis”, han avançat des de la xarxa. Altres dels beneficis per als pobles que integren aquesta iniciativa és la possibilitat que una persona que no vulga posar una denúncia en el seu poble puga anar al municipi del costat.

En aquesta primera etapa s'ha posat 200.000 euros per part de la corporació provincial a la disposició dels municipis. La xarxa preveu reunions anuals d'avaluació i anàlisi, i compta també amb una comissió d'experts per a veure què corregir, quins camins prendre i proposar pràctiques “en positiu”.

També et pot interessar

stats