46 positius en un geriàtric de la Vila Joiosa

El centre ja està intervingut per la Conselleria de Sanitat.

Hospital Asil Santa Marta a la Vila Joiosa
Hospital Asil Santa Marta a la Vila Joiosa

Un brot de 46 contagis positius per coronavirus ha obligat la Conselleria de Sanitat a intervindré el geriàtric Hospital Asil Santa Marta a la Vila Joiosa (Marina Baixa). El brot, segons ha confirmat la gerent de l'Àrea de Salut Pública de la Marina Baixa, Rosa Louis Cereceda, ha afectat 37 residents i nou treballadors.

El primer cas es va detectar divendres passat, segons ha explicat Cereceda, que també ha indicat que, des del primer moment, es van prendre totes les mesures d'aïllament i separació, i es van fer proves a tots els residents i empleats del centre.

Dins de deu dies se sotmetran a noves proves per a conéixer l'evolució del virus perquè no es descarta que el nombre d'afectats poguera augmentar, “ja que no totes les persones donen positiu al mateix temps”, ha apuntat. De fet, aquest matí s'ha conegut que una de les monges del centre ha donat positiu en una nova prova, però també és asimptomàtica, com la majoria dels casos positius, segons ha assenyalat la gerent de l'Àrea de Salut Pública de la Marina Baixa.

El 94% d'ells no presenta simptomatologia i només un dels empleats té símptomes lleus. Quant als residents, dos estan ingressats a l'hospital comarcal, amb símptomes, però el seu estat no era greu.

Cereceda ha explicat que es desconeix l'origen del brot, si bé ha apuntat que en la majoria de casos “sol produir-se per persones que venen de fora”. En aquests moments, tots els ocupants de l'Hospital Asil Santa Marta, contagiats o no, romanen aïllats.

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, de qui depén el centre, ha incidit que totes les mesures adoptades s'estan duent a terme en coordinació amb Sanitat i Salut Pública, que “són els que marquen les directrius que cal seguir”, ha informat a la regidora de Benestar Social, Asunción Lloret.

Els primers positius es van detectar en una treballadora del centre i en una de les monges, segons Lloret, que ha recalcat que s'ha dut a terme una desinfecció “exhaustiva” de la residència i ha fet una crida a la calma “perquè tots els afectats estan estables”. Lloret ha precisat que, després de la consulta del metge aquest matí, s'han detectat simptomatologies lleus en alguns casos positius, com algunes dècimes de febra o diarrees.

Aquest és el segon brot que té l'Hospital Asil Santa Marta. El primer va tindre lloc a l'agost passat i va afectar cinc persones, tres residents i dues monges.

També et pot interessar

stats