El 46% dels espanyols creu que haurà de migrar en els pròxims 25 anys pel canvi climàtic

Un estudi d'Ipsos per al Fòrum Econòmic Mundial reflecteix que a Espanya el 71% dels ciutadans nota ja els efectes

Gent banyant-se en la mar en Dénia mentre s'apropava una tempesta costanera el passat 26 d'agost
Gent banyant-se a la mar a Dénia mentre s'acostava una tempesta costanera el 26 d'agost / Silvia Valencia

Quasi la meitat dels espanyols, el 46%, creu que haurà d'abandonar sa casa en els pròxims 25 anys a conseqüència dels efectes del canvi climàtic, nou punts més que la mitjana a escala mundial, que se situa en el 35%, segons una enquesta realitzada en 34 països per Ipsos per al Fòrum Econòmic Mundial.

L'enquesta també situa Espanya com el segon país que ja afirma estar notant de manera severa els efectes del canvi climàtic, amb un 71%, només per darrere d'Hongria, on el 74% de la població ja sent seriosament les conseqüències.

L'estudi reflecteix així mateix que Espanya és un dels tres països europeus on més població, el 83%, considera que els efectes de la crisi climàtica es notaran de forma més greu en els pròxims deu anys i, mundialment, són els joves, de menys de 35 anys, els que més comparteixen la idea que es produiran moviments de població en un futur per culpa del canvi climàtic.

L'enquesta situa en un 35% la mitjana mundial de la població, que admet que creu que haurà d'abandonar les seues llars en els pròxims 25 anys per l'efecte del clima. En aquest sentit, Espanya és el país europeu més convençut d'això, amb un 46% i ocupa al món el cinqué lloc per darrere de l'Índia, Turquia, Malàisia i el Brasil.

De cara al futur, de mitjana set de cada deu persones al món declara que els efectes del canvi climàtic tindran un gran impacte en els llocs on viuen en els pròxims deu anys.

Els joves són, segons l'enquesta, els més pessimistes sobre el futur. En concret, aquestes percepcions són compartides sense grans diferències pel que fa a gènere, edat, nivell d'ingressos i d'estudis, encara que és cert que són els més joves, els menors de 35 anys, els que més pensen que hauran d'abandonar la seua casa pels efectes del canvi climàtic en els pròxims 25 anys, així ho declaren, de mitjana, un 43%, xifra que va baixant segons augmenta l'edat, idea compartida pel 37% de la gent entre els 35 i 49 anys; i pel 25% dels majors entre 50 i 74 anys.

També et pot interessar

stats