45 residències de majors tenen algun cas positiu, la mateixa xifra que el 25 de març

Aquest dimarts s'han confirmat contagis en la Domus Vi de Vila-real i un nou brot al centre San Juan de València.

Entrada de la  residència de L'Eliana
Entrada de la residència de L'Eliana / À Punt NTC.

Segons ha pogut saber À Punt, a la residència Domus Vi de Vila-real, ubicada al costat de l'Hospital de la Plana, hi ha 16 persones infectades per coronavirus. Fonts sindicals asseguren que es tracta de 13 residents i tres treballadors del centre. S'apunta a un membre de la plantilla com a possible origen d'aquest focus, a l'espera de confirmació oficial, el que implicaria un error en els protocols d'aïllament, segons les mateixes fonts.

Aquesta residència és una de les quatre residències de les comarques del nord amb algun positiu i la primera en aquesta segona onada de la pandèmia. Es dona la circumstància que aquest centre és dels mateixos propietaris que la Domus Vi d'Alcoi, la més afectada pel virus de tota la Comunitat Valenciana, i on han mort 73 persones.

Els familiars, alguns dels quals estan agrupats en una plataforma d'afectats, estan preocupats. Volen més transparència i saber exactament què és el que passa al centre. Parlen de deficiències com, per exemple, falta de personal o de mitjans per a atendre als majors. Des dels sindicats, aprofundeixen en aquesta idea. Expliquen que falten EPI, treballadors i que no s'estarien complint amb les mesures de seguretat.

À Punt també també ha pogut confirmar l'existència d'un brot al centre geriàtric San Juan de València. Algunes fonts familiars asseguren que hi han 27 persones afectades entre residents i treballadors.

Les residències de majors estan de nou en el centre de la diana, ja que ara mateix el nivell d'afecció del coronavirus ja se situa en els registres que hi havien a finals de març, quan es complien els primers 15 dies d'estat d'alarma. Concretament, 45 residències tenen algun cas positiu, la mateixa xifra que el 25 de març.

Sanitat intervé una residència del Pilar de la Foradada

D'altra banda, la Conselleria de Sanitat ha intervingut la residència Casaverde del Pilar de la Foradada (Baix Segura) després que 67 dels 116 usuaris hagen donat positiu en Covid-19 en les proves PCR. A més, hi ha 13 treballadors en quarantena.

Només tres dels majors presenten símptomes en aquests moments mentre que la resta es troben aïllats a les seues habitacions. A més, quinze dels treballadors també s'han contagiat i gran part de la resta de la plantilla està en quarantena.

També et pot interessar

stats