43 detinguts en una operació antidroga a Alacant

El grup tenia narcosales obertes les 24 hores dels 365 dies de l'any.

Agents en un dels escorcolls
Agents en un dels escorcolls / EuropaPress

Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han detingut 43 persones en una operació en la qual han desarticulat una organització suposadament dedicada al tràfic de drogues en la zona nord d'Alacant i a Sant Vicent del Raspeig, a través de narcosales obertes les 24 hores dels 365 dies de l'any, i que controlava els punts de venda a la menuda més importants de la província, segons han informat en un comunicat conjunt.

En els diferents operatius s'han intervingut tres quilos de cocaïna, 80 grams d'heroïna, tres quilos de marihuana, 50 grams d'haixix, 19.000 euros en efectiu, set vehicles d'alta gamma, una pistola semiautomàtica carregada i quatre armes simulades, a més d'un gran nombre de mòbils, ordinadors, anotacions comptables, balances, armes blanques, màquines de comptar bitllets, dispositius electrònics i útils per al tall i la distribució de substàncies estupefaents.

Huit dels 43 detinguts, considerats els principals líders de l'organització, han ingressat a la presó. El grup distribuïa les substancies estupefaents a altres narcotraficants de menor entitat de tota la província.

La investigació l’han duta a terme en dues fases agents del Grup I de Crim Organitzat de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria Provincial d'Alacant en coordinació amb la Comissaria Nord d'Alacant i amb el Grup d'Investigació de la Guàrdia Civil de Sant Vicent del Raspeig.

En la primera fase es va disposar un operatiu policial centrat en la detenció dels considerats principals líders de l'organització, que formaven part d'un clan familiar i que suposadament eren els encarregats de dirigir el grup i controlar la venda de substàncies estupefaents en les diferents narcosales.

L'organització estava “clarament jerarquitzada” i prenia grans mesures de seguretat per a evitar el control policial. Aquesta primera fase de la investigació va culminar amb la detenció de 22 persones, sis de la quals van ingressar a la presó i també es van realitzar set escorcolls judicials en els quals es van intervindre més de tres quilos de cocaïna, 80 grams d'heroïna, una pistola preparada per a disparar, 8.000 euros en efectiu, quatre vehicles d'alta gamma i una motocicleta.

Neutralitzada la cúpula, els agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil van continuar les perquisicions per a detindre el segon nivell dins del clan. Aquestes eren les persones que presumptament s'encarregaven del manteniment dels narcopisos i de la venda de substàncies estupefaents, també les que exercien de correus de la droga per a proveir aquests llocs i les que practicaven tasques de vigilància per a detectar la presència policial.

També et pot interessar

stats