El 41% de les persones LGBTI a Espanya afirma haver patit assetjament en l'últim any

El 8% ha sigut víctima fins i tot d'atacs físics o sexuals en els últims cinc anys, segons una enquesta de la UE.

L'enquesta es va fer entre 144.000 persones residents a la UE, que es van identificar com a membres de la comunitat LGBTI
L'enquesta es va fer entre 144.000 persones residents a la UE, que es van identificar com a membres de la comunitat LGBTI / Arxiu

Dos de cada cinc persones LGBTI a Espanya (41%) diu haver patit assetjament recentment a causa de la seua orientació sexual, mentre que el 8% ha sigut víctima fins i tot d'atacs físics o sexuals en els últims cinc anys, uns índexs de violència que són especialment alts entre trans i intersexuals. La mitjana europea d'assetjaments és del 38% i d'agressions de l'11%.

Així ho reflecteix l'Agència de Drets Fonamentals (FRA) de la Unió Europa (UE) en la major enquesta mai realitzada sobre la discriminació i intolerància que pateixen lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals, publicada a Viena.

L'enquesta es va fer entre maig i juliol de l'any passat entre 144.000 persones residents a la UE, més el Regne Unit, Sèrbia i Macedònia, que es van identificar com a membres de la comunitat LGBTI.

Comparant aquest estudi amb el de menor abast realitzat en 2012, la FRA conclou que "s'observen pocs avanços generals al llarg dels set anys". Les dades reflecteixen que són els transsexuals i intersexuals els qui pateixen més violència, intolerància i discriminació. Així, l'assetjament afecta el 51% dels trans i el 52% dels intersexuals a Espanya, mentre que els atacs físics o sexuals arriben al 15% i el 19%, respectivament.

Assetjament al col·legi

El 26% dels escolars LGBTI, de 15 a 17 anys, amaga l'orientació sexual en els col·legis, i el 49% denuncia haver patit assetjament, en xifres semblants a la mitjana europea. El 74% diu haver rebut suport de companys o professors en la defensa dels seus drets, enfront de la mitjana del 60% entre els 27 socis de la UE. A més, el 42% afirma que en el sistema educatiu s'ha tractat el tema LGBTI de manera positiva o equilibrada, nou punts més que en la mitjana europea.

També et pot interessar

stats