El 41% dels municipis de la Comunitat Valenciana no disposa de sucursal bancària ni caixer automàtic

La Generalitat estudia finançar la instal·lació de caixers automàtics als municipis afectats.

Només durant el primer semestre d'enguany han tancat 86 oficines a la Comunitat Valenciana
Només durant el primer semestre d'enguany han tancat 86 oficines a la Comunitat Valenciana

Més de 231 pobles de la Comunitat Valenciana, el 41% dels municipis, no tenen accés a una sucursal bancària ni a un caixer. Aquesta exclusió financera afecta més de 120.000 persones, la majoria gent major que no té accés a les noves tecnologies per a gestionar els seus comptes. 

Un acte tan quotidià com a anar a un caixer esdevé tota una odissea als municipis de pocs habitants, que es veuen afectats la disminució de les sucursals bancàries des del començament de la crisi el 2008.

Només durant el primer semestre d'enguany han tancat 86 oficines a la Comunitat Valenciana, un 14% de totes les sucursals clausurades a Espanya. 

El problema no és nou. És una tendència que pateixen des del començament de la crisi, l’any 2008, els municipis amb pocs habitants i que deriva de la falta de rendibilitat de les oficines.  

L'última dècada han tancat 2.400 oficines a la Comunitat Valenciana. Això representa un 47% de les que hi havia el 2008.

La Generalitat vol subvencionar els caixers

La Generalitat ha posat en marxa un programa per a solucionar aquest problema. La mesura encara està en fase d'estudi, però té previst finançar la instal·lació de caixers automàtics als ajuntaments dels municipis afectats. 

Segons ha confirmat a À Punt el director de l’Institut Valencià de Finances, “la Generalitat pagarà els caixers perquè les entitats presten el servei”. 

Les pròximes setmanes la Conselleria d'Hisenda farà arribar als consistoris un document marc amb els requisits que han de complir per a sumar-se al programa. 

S'espera que els primers caixers concertats estiguen operatius l'any que ve.

També et pot interessar

stats