Ressona l'Horta: 400 xiquets i xiquetes canten junts a Bonrepòs i Mirambell

L’alumnat de diversos centres de l'Horta Nord canten junts Novikmón-2050, una peça de creació pròpia que reclama un planeta més just i sostenible

Concert de 'Ressona l'Horta', aquest dissabte a Bonrepòs i Mirambell / Magda Nicolau

400 xiquets i xiquetes de diversos centres educatius de l’Horta Nord han pujat aquest dissabte a l’escenari del Pavelló Municipal de Bonrepòs i Mirambell per a interpretar la cantata Novikmón-2050, una composició de creació pròpia i temàtica futurista que té com a missatge central la cerca d’un planeta més just i sostenible.

El concert s'emmarca en el projecte educatiu Ressona l’Horta, impulsat per un grup de mestres de música de l'Horta Nord. Hi han participat nou col·legis i corals escolars diferents. Amb aquesta iniciativa de col·laboració busquen potenciar la convivència, el treball cooperatiu en gran format, l’educació musical i l’educació en valors entre el seu alumnat.

Els centres participants han sigut el CEIP Mare de Déu del Pilar i el Cor Interludi de Bonrepòs i Mirambell, el CEIP Crist de Meliana, el CEIP Josep Maria Oltra i el CEIP Doctor Vicente Trenco de Montcada, l’Escola La Masia de Museros, el Cor de l’Escola de Música de Foios, el CEIP Bisbe Hervàs de Puçol i el Col·legi Santa Maria, Marianistes d’Alboraia.

Encara que el projecte ha requerit molt de temps i esforç, Nelo Juste, un dels docents al capdavant del projecte, afirma que tot ha anat més o menys rodat. Per a poder gestionar la gran quantitat d'alumnes participants, els diferents centres han assajat pel seu compte i a poc a poc s'han ajuntat amb altres per a fer assajos parcials, fins que finalment es va fer un assaig general en el mateix lloc on s'ha interpretat la cantata.

També et pot interessar

stats