Més de 40 ciclistes han mort enguany a les carreteres espanyoles

El juí de la conductora que va envestir mortalment tres ciclistes de Xàbia serà al maig.

Imatge d'arxiu de l'atropellament.

El 7 de maig del 2017 sis ciclistes que pedalaven per l'N-332 a l'altura d'Oliva van ser envestits per un vehicle. La conductora va envair el carril i el voral contraris i va donar positiu d'alcohol i drogues en les proves que se li van practicar. Tres dels ciclistes van morir. Eren el pare i dos amics d'Andrés Contreras, que va resultar greument ferit.

La responsable de la mort del pare d'Andrés ha complit ja un any de presó preventiva i va eixir en llibertat provisional després de pagar una fiança de 7.000 euros. Està acusada de tres delictes d'homicidi amb imprudència greu, altres tres de lesions i un delicte contra la seguretat viària.

Divendres l'acusació i la defensa d'aquest cas no van arribar a cap acord durant una vista als jutjats de Gandia. Així, doncs, el magistrat ha fixat el 24 de maig com a data del juí.

L'acusació demana la màxima condemna per a la responsable de l'atropellament sota la legislació anterior, quatre anys.

El brutal accident va forçar una reforma del Codi Penal i l'enduriment de les penes de presó a conductors i ha contribuït a reduir la mortalitat de ciclistes a la carretera. En l'actualitat, casos com aquest es castiguen amb penes màximes de nou anys de presó.

Segons la DGT, 40 ciclistes han mort l'últim any en tot l'estat espanyol envestits o atropellats per vehicles.

Andrés Contreras té seqüeles de per vida i continua reclamant més conscienciació a tots els conductors.

També et pot interessar

stats