4.687 accidents de trànsit amb animals implicats a la Comunitat Valenciana els últims sis anys

Més de 3.700 persones resultaren ferides en aquests incidents, que majoritàriament es deuen a porcs senglars, cabirols i gossos.

A Espanya la xifra puja a més de 120.500 accidents de trànsit amb implicació d'animals
A Espanya la xifra puja a més de 120.500 accidents de trànsit amb implicació d'animals

A la Comunitat Valenciana s'han registrat 4.687 accidents de trànsit amb animals implicats a les vies interurbanes els últims sis anys.  En 3.710 casos hi hagué víctimes, 28 de les quals van morir.

Són dades que corresponen al període 2012-2017 i que aporta el govern en una resposta parlamentària als diputats de Ciutadans José Luis Martínez, Irene Rivera i Miguel Ángel Garaulet.  

A Espanya la xifra puja a més de 120.500 accidents de trànsit amb implicació d'animals. Les dades publicades ofereixen informació desglossada per anys i províncies. Se’n desprén que és a Burgos, a Castella i Lleó, on més sinistres d'aquest tipus es registren, amb 10.316 l'últim sexenni, 105 d'ells amb víctimes. D'elles, una va morir.

I si es té en compte només la xifra de persones mortes a conseqüència dels accidents de circulació amb animals, Lugo i Madrid se situen al capdavant, amb tres morts, per davant dels dos d'Albacete, Huelva, Toledo i Zamora.

Les dades de la Direcció General de Trànsit (DGT) reflecteixen que són els senglars els animals que causen més accidents. Així, entre el 2012 i el 2016 –amb dades tancades, ja que les del 2017 són encara provisionals–, aquests mamífers van estar implicats en quasi 9.000 sinistres. Els cabirols van ocasionar uns 6.000 accidents i els gossos un poc més de 3.700.

Però en la llista d'animals apareixen uns altres com les raboses, les daines, els cérvols, els conills, les llebres, els llops, l'os bru, els isards, el gat  salvatge, els teixons i fins al linx ibèric.

També et pot interessar

stats