4.000 quilos de taronges a Madrid per a denunciar la "ruïnosa" situació del camp

Citricultors de la Comunitat Valenciana, Múrcia, Catalunya i Andalusia reclamen a Brussel·les l'aplicació de la clàusula de salvaguarda.

VÍDEO | 4.000 quilos de taronges a Madrid per a denunciar la \"ruïnosa\" situació del camp

Citricultors de la Comunitat Valenciana, Múrcia, Catalunya i Andalusia s'han concentrat aquest dimarts a Madrid davant la seu de la Comissió Europea per a reclamar a Brussel·les l'aplicació de la clàusula de salvaguarda als cítrics procedents de països tercers.

El sector citrícola es mobilitza davant els "greus perjudicis" causats per les importacions de cítrics de països de fora de la UE, principalment, Sud-àfrica, Egipte i Turquia.

Els llauradors han repartit vora 4.000 quilos de taronges entre els veïns per a denunciar la situació del camp valencià. La concentració ha congregat més de mig miler d'agricultors.

En declaracions al programa 'El Matí', el president d'AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, ha denunciat que la "ruïnosa" campanya d'enguany ha provocat que els llauradors hagen de "tirar a terra" la producció. Aguado ha demanat "mesures urgents" a Europa i que analitze de quina manera es poden frenar les negatives afectacions que, al seu parer, provoquen les importacions de països tercers.

Ajudes a explotacions citrícoles

La Conselleria d'Agricultura ha obert un període de consulta pública per a l'orde per la qual s'estableixen les bases reguladores de les ajudes destinades a explotacions citrícoles de la Comunitat Valenciana.

Segons la Generalitat, el document forma part del conjunt de mesures adoptades per a millorar la precària situació econòmica que viu la citricultura valenciana, i evitar així l'abandó definitiu de nombroses parcel·les agrícoles afectades.

Pèrdues en els productors de llima

D'altra banda, la Unió de Llauradors ha assegurat que els productors de llima de la Comunitat Valenciana registren unes pèrdues que ascendeixen ja a 39 milions d'euros sols en la varietat Fino, predominant en el territori valencià, i que es cull d'octubre a març.

També et pot interessar

stats