Les 38 famílies de la Pobla de Vallbona es concentren per a evitar el desnonament

Reclamen un lloguer social que els permeta mantindre els seus habitatges abans del pròxim 9 de desembre.

Concentració a València de les 38 famílies de la Pobla de Vallbona per evitar el desnonament
Concentració a València de les 38 famílies de la Pobla de Vallbona per evitar el desnonament / EuropaPress

Representants de les 38 famílies de la Pobla de Vallbona (Camp de Túria) que s'han vist abocades a un desnonament el pròxim 9 de desembre han reclamat un lloguer social que els permeta mantindre's en els habitatges davant les seus del banc propietari del fons que ha comprat l'immoble, el BBVA, el PSPV-PSOE i també de l'Ajuntament de València.

“En menys d'una setmana ens veiem al carrer. Tots tenim xiquets, molts d'ells amb diversitat funcional”, ha alertat una de les afectades, Vanessa Santiago. Ha manifestat que és “una injustícia”, i ha indicat que els van notificar fa dues setmanes que havien d'abandonar les vivendes: “En menys de 20 dies volen que recollim i busquem un pis. Som famílies vulnerables, no tenim diners per a pagar un lloguer, no demanem més que un lloguer social”.

Santiago ha explicat que van accedir als habitatges amb contractes i que estan pagant els subministraments i els lloguers. No obstant això, els immobles van passar a ser propietat d'un fons en el qual participa la pròpia entitat bancària, i que els han oferit “2.000 o 3.000 euros per habitatge” perquè se’n vagen. “No volem diners, volem el nostre habitatge. Els diners no ens solucionen res, i ens veiem al carrer i amb fills”, ha asseverat.

Per això, ha afirmat que “de moment, cal paralitzar-ho”. En cas que no siga així, s'ha preguntat: “Què fem? On anem? La majoria no tenim mitjans per a ficar-nos en un pis de lloguer, no tenim nòmines i estem rebent una renda mínima”. “Ens estan forçant a ser ocupes, ens tocarà obrir portes i entrar dins. Jo no deixaré els meus fills sense sostre. Només estem demanant viure dignament”, ha agregat.

Els afectats han realitzat les concentracions amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i els han rebut l'alcalde de València, Joan Ribó; el director de la Entitat Valenciana d'Habitatge i Sol (EVha), Alberto Aznar i diversos diputats del PSPV, entre ells el portaveu adjunt a les Corts, José Muñoz, i el parlamentari al Congrés, Vicent Sarrià.

Membres de la PAH s'han reunit amb Ribó per a presentar-li una proposta, que el primer edil s'ha compromés a estudiar, “per a demanar per salut pública i responsabilitat política, que s'acabe amb els desnonaments en plena pandèmia”.

Per part seua, Muñoz ha expressat la seua “preocupació” per la situació a la Pobla de Vallbona i ha defés el decret llei amb què està treballant el govern i que es preveu aprovar d’ací a “dues o tres setmanes” que servirà per a generar una “reforma estructural i no conjuntural” i que “no hi haja cap persona que es quede sense habitatge”.

També et pot interessar