Més de 360 sancions per incomplir les mesures en cinc municipis confinats de l'Horta Sud

Els alcaldes d'Alfafar, Benetússer, Llocnou, Massanassa i Sedaví fan una crida a la ciutadania perquè complisca les normes.

Control de la policia d'Alfafar.
Control de la policia d'Alfafar. / Mancomunitat de l'Horta Sud.

Les policies locals dels cinc municipis confinats de l'Horta Sud (Alfafar, Benetússer, Llocnou, Massanassa i Sedaví) i la Guàrdia Civil d'Alfafar-Catarroja han imposat més de 360 sancions per incomplir les mesures anti-Covid durant el cap de setmana passat. La Generalitat va imposar des del 7 de gener passat el confinament perimetral de 29 municipis de la Comunitat Valenciana amb la situació epidemiològica més crítica. Deu dies després, els alcaldes d'aquests municipis, que formen el nucli poblacional confinat, tornen a fer una crida a tota la ciutadania perquè complisca les normes "per la salut de tots".

Aquestes sancions se sumen a les més de 300 registrades fins divendres passat. El balanç total supera les 680 des que la Conselleria de Sanitat Universal va decretar el confinament de la zona, segons ha informat la mancomunitat de l'Horta Sud en un comunicat. L'import de les últimes sancions van de 30 a 600 euros, 200 euros per a les de trànsit a més de la retirada de quatre punts del permís de conduir.

"Només l'esforç comú ens portarà que les mesures que estem duent a terme tinguen efecte i puguem reduir el nombre de contagis", han defensat els alcaldes.

També et pot interessar