350 famílies afectades per la DANA reben mobiliari i electrodomèstics

Les inundacions de fa dos mesos causaren moltes destrosses al Baix Segura.

Foto de portada: Imatge aèria de les inundacions al Baix Segura

Dos mesos després del pas de la DANA que va inundar molts municipis a la comarca del Baix Segura, la Creu Roja protagonitza una iniciativa solidària a Almoradí per a ajudar 350 famílies afectades pel temporal. L’entitat reparteix aquest dimecres mobles i electrodomèstics que han donat empreses i particulars entre les persones damnificades. Moltes estan encara allotjades en edificis municipals, vivendes de familiars o pisos socials amb rendes de lloguer baixes, fins que puguen tornar a les seues cases, que quedaren destrossades per les pluges. 

La Creu Roja treballa des de fa diverses setmanes amb els ajuntaments i altres institucions, i les persones damnificades. Els consistoris dels municipis afectats han firmat convenis amb entitats bancàries per a proporcionar cases amb preus de lloguer assequibles.

Així està el punt entre Almoradí i l'Algorfa

Empremta encara visible

Entre Almoradí i l'Algorfa, l'empremta de la DANA encara és visible. Aquest punt es considera el quilòmetre zero, on es va trencar la mota del riu Segura, el fet que va desencadenar la forta riuada. Aquest dimecres ha començat la reconstrucció del mur de contenció del riu per a evitar futurs desbordaments. En total, es treballarà en 36 punts de la comarca i es destinarà a les obres de recuperació un pressupost superior als 17 milions d'euros.

També et pot interessar

stats