34 municipis valencians tenen una incidència acumulada superior a 500

A Benferri, Morella i Ibi és on més s'ha incrementat aquest paràmetre, mentre que a Guadassuar cau quasi un 30%.

Els 34 municipis amb una incidència acumulada superior a 500
Els 34 municipis amb una incidència acumulada superior a 500 / Paula García

Les dades del coronavirus a la Comunitat Valenciana continuen empitjorant, seguint la tendència de les últimes setmanes. Des de divendres passat s'ha registrat la segona xifra més alta de contagis diaris, s'ha superat la barrera dels 60.000 contagis, s'ha tornat a batre el rècord de brots, amb 88 focus, i s'ha doblat el nombre de municipis que superen els 500 casos positius per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies.

Si fa just set dies eren 16 els municipis valencians que superaven, ara són 34, nou dels quals formen part dels 31 a què el Consell ha imposat mesures restrictives específiques per a contindre l'expansió del virus: Morella, Guadassuar, Benferri, Elda, Xacarella, el Pinós, Petrer, Bigastre i Rafal.

La resta de municipis que superen aquest llindar són Vilanova de la Reina, el Forcall, Castellonet de la Conquesta, Guadassuar, Barraques, Vilafermosa, la Mata, Benferri, Pina, la Iessa, Guadasséquies, Llutxent, Olocau del Rei, Novelda, Beniarrés, Benifairó de la Valldigna, Aiora, Requena, Carlet, Fuenterrobles, l'Olleria, Salines, Benilloba, Benifaió, l'Alcúdia, l'Alcúdia de Crespins i Benetússer.

Preocupa especialment el cas de Benferri (Baix Segura), que no estava inclòs en els quatre municipis que ja tenien mesures específiques de control de la Covid-19, ja que la incidència acumulada en 14 dies que presentava fa només una setmana era de 154,48. Però amb les dades per municipis publicades aquest divendres per la Conselleria de Sanitat Universal ja arriba a 926,88, fet que suposa un increment percentual del 500%.

A Ibi (Alcoià) també s'observa una tendència ascendent forta tant en el nombre de contagis com en la incidència acumulada. De fet, quasi ha triplicat els contagis confirmats per PCR en els últims 14 dies respecte a les xifres del divendres anterior, ja que ha passat de 22 a 64, i ha experimentat un increment percentual del 190,91% en la incidència acumulada, que ha passat de 93,66 a 272,47.

Increment de positius a Morella i estabilització a Burjassot

La incidència acumulada a Morella (Ports) ha crescut un 311,11%, passant de 370.37 a 1522,63, i supera molt àmpliament els 500 casos per cada 100.000 habitants. És especialment preocupant si tenim en compte que ja la setmana passada l'Ajuntament va adoptar algunes restriccions específiques, com el tancament de les instal·lacions esportives i del centre de dia de majors fins al 6 de novembre.

Un altre municipi que havia augmentat de manera preocupant el nombre de contagis confirmats en el balanç de la setmana passada juntament amb Morella és Burjassot (Horta Nord), on s'havia experimentat un augment del 95,78% i la incidència acumulada era de 365,56. Actualment, però, aquest paràmetre només ha augmentat un 12,23% respecte a les dades de fa set dies. Així és que sembla que les mesures restrictives que l'Ajuntament va acordar han pogut frenar els contagis en l'última setmana.

Disminueix la incidència a Guadassuar

Una de les localitats on més preocupava la situació fa set dies era Guadassuar (Ribera Alta), ja que presentava una incidència de 1.730,87%. De fet, és un dels quatre municipis on es van imposar mesures restrictives específiques el 16 d'octubre. Però durant l'última setmana la incidència acumulada al municipi de la Ribera Alta ha baixat a 1255,73. Això significa que ha experimentat un descens del 27,45%.

També et pot interessar

stats