34.000 euros més per a rehabilitar la Casa Senyorial de les Coves de Vinromà

El municipi aconsegueix una subvenció de la Generalitat per a continuar restaurant el palauet medieval.

34.000 euros més per a rehabilitar la Casa Senyorial de les Coves de Vinromà
34.000 euros més per a rehabilitar la Casa Senyorial de les Coves de Vinromà

L'Ajuntament de les Coves de Vinromà ha aconseguit una nova subvenció de la Generalitat Valenciana que arriba als 34.000 euros per a continuar rehabilitant la Casa Senyorial Boix Moliner, un palauet del segle XIV que l'equip de govern està adequant a poc a poc per a posar-lo en valor. Aquesta ajuda de la Generalitat es destinarà el recinte i als accessos a l'estable, per a evitar l'entrada d'aigua i coloms en aquesta zona.

L'edificació constitueix un dels últims vestigis de la muralla que envoltava el municipi, i és una de les apostes de l'equip de govern conservar-la i donar-li visibilitat. Per això ja s'han impulsat nombroses intervencions de rehabilitació al llarg de la legislatura, estabilització estructural i adequació de la coberta gràcies a diferents subvencions d'altres administracions.

En aquest sentit, recentment l'Ajuntament ha accedit a una subvenció que supera els 92.000 € procedent dels Fons Feder d'Europa i emmarcada en el programa d'ajudes de la Generalitat Valenciana per a la conservació del patrimoni cultural. L'alcaldessa de les Coves de Vinromà, Mònica Nos, ha assenyalat que 'el nostre esforç per buscar fórmules que facen possible la rehabilitació d'aquest palauet de gran valor històric i cultural per a la seva obertura al públic estan donant els seus fruits, doncs estem aconseguint aportar una solució a l'avançat estat de deterioració que presentava l'edifici'.

També et pot interessar

stats