32 pobles de la Comunitat Valenciana reben equips de comunicació per a emergències

Són localitats que tenen problemes per a connectar amb el Centre de Coordinació d'Emergències per falta de connexió o de cobertura.

Ximo Puig i Josep Maria Àngel, al Centre de Coordinació d'Emergències
Ximo Puig i Josep Maria Àngel, al Centre de Coordinació d'Emergències / GVA

La Generalitat ha lliurat els primers equips de comunicació per a usar-los en cas d'emergències a alguns “dels més de 250 municipis de la Comunitat Valenciana” que tenen problemes per a connectar amb el Centre de Coordinació d'Emergències per falta de connexió, de cobertura o altres circumstàncies.

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, ha afirmat que el lliurament dels equips s'ha dut a terme després de l'estudi fet, a petició del president de la Generalitat, Ximo Puig, per a conéixer les circumstàncies i les dificultats de comunicació d'aquestes localitats i “millorar la xarxa”. “L'objectiu és aconseguir que no existisquen zones d'ombra al nostre territori”, ha afirmat.

L'administració autonòmica té previst fer arribar aquests equips a la resta de municipis que els necessita, fins a arribar als més de 250 comptabilitzats. Es tracta de xicotetes maletes, de color taronja, que contenen a l'interior una emissora portàtil amb antena i bateria, transformador, carregador i carregador per a vehicles de 12V, bateria addicional, guia i un manual, i una funda per a cinturó i corretja.

També et pot interessar

stats