El 31 de desembre acaba el termini per a sol·licitar o renovar l'abonament social de l'electricitat

Més de 2,5 milions de consumidors hi tenen dret.

VÍDEO | El 31 de desembre acaba el termini per a sol·licitar o renovar l\'abonament social de l\'electricitat

El 31 de desembre, dilluns que ve, acaba el termini per a sol·licitar o renovar l'abonament social de l'electricitat. Segons el Ministeri de Transició Ecològica, més de dos milions i mig de consumidors hi tindrien dret, però encara hi ha molta gent que no l'ha sol·licitat. 

El termini anterior per a la renovació o sol·licitud de l'abonament social elèctric acabava el 8 d'octubre, però el govern espanyol va decidir prorrogar-lo fins al 31 de desembre. A més, cal tindre en compte que alguns dels paràmetres que hi havia en l'anterior abonament social s'han eliminat, com ara el fet de contractar poca potència elèctrica. Aquest col·lectiu era el més nombrós de l'abonament anterior, i ara n'ha quedat fora, llevat que complisca els nous requisits de renda.

L'actual abonament social establix tres categories: consumidors vulnerables, vulnerables severs i consumidors en risc d'exclusió social.

La categoria més nombrosa és la del consumidor vulnerable, que comporta un descompte del 25 per cent en la factura de la llum. En aquesta categoria entren les famílies amb una renda màxima d'11.279 euros a l'any, si no tenen fills; de 15.039 euros, amb un fill; i de 18.799 euros, si tenen ­dos fills­. També entren en aquest grup les famílies nombroses i els pensionistes amb prestacions mínimes.

També et pot interessar

stats