Més de 300 persones amb diversitat funcional intel·lectual milloren la salut emocional en sales multisensorials de l'IVASS

Aquests espais multisensorials es van restringir durant la pandèmia i l'activitat s'ha représ recentment.

Espais multisensorials del IVASS
Espais multisensorials de l'IVASS / GVA

Més de 300 persones amb diversitat funcional intel·lectual, usuàries de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS), poden beneficiar-se de les accions terapèutiques que es desenvolupen a les sales d'estimulació multisensorial dels centres de l'entitat.

Actualment, l’IVASS té un total de sis sales que estan situades en cinc residències, L'Almara a Burjassot, La Humanitat a Xest, Caixa Ontinyent a Xàtiva, Jubalcoi a Elx i Manises. També disposen d’una altra en el centre ocupacional Maestrat a Benicarló, segons ha explicat la Generalitat.

La directora general de l’IVASS, Noelia Martí, ha explicat que les accions terapèutiques en aquests espais multisensorials "es van restringir durant aquest primer any de pandèmia amb la finalitat d'extremar les precaucions" però s'han représ recentment seguint-se totes les mesures de seguretat i higiene per no haver-hi, en aquests moments, casos positius per Covid-19 en els centres".

Martí ha assenyalat que en aquests espais multisensorials "es treballa amb les persones amb diversitat funcional intel·lectual en les limitacions cognitives, amb diferents nivells que presenten", i ha incidit que aquest tipus de tecnologies "contribueix a realitzar una labor terapèutica integral que repercuteix molt positivament en les persones usuàries".

El personal dels centres que s'encarrega de dur a terme aquestes teràpies a les sales d'estimulació sensorial ha rebut formació específica prèvia per a treballar els diferents components cognitius, com la memòria, l'atenció o el llenguatge, sensorials; motors, com són la motricitat fina i gruixuda, la coordinació o la lateralitat, i els components psicosocials, que permeten disminuir l'ansietat i agressivitat, a més de fomentar les seves habilitats socials".

També et pot interessar

stats