300.000 signatures per a reformar els delictes sexuals del Codi Penal

La iniciativa es va posar en marxa fa tres dies en change.org i reclama que una relació sexual sense consentiment siga considerada violació.

300.000 signatures per a reformar els delictes sexuals del Codi Penal
300.000 signatures per a reformar els delictes sexuals del Codi Penal

Un total de 300.000 persones han signat ja la petició per a reformar el Codi Penal en relació a la tipificació dels delictes sexuals en change.org. La iniciativa es va posar en marxa fa tres dies, en fer-se pública la sentència per la violació de Manresa, que condemna els cinc acusats per abús sexual i no per agressió sexual.

La sentència de l'Audiència de Barcelona que condemna a penes de 10 a 12 anys de presó cinc dels sis processats ha recuperat la polèmica sobre la urgència de reformar el Codi Penal per a eliminar la figura de l'abús sexual i considerar violació tota penetració sense consentiment.

La petició de signatures dirigida al Ministeri de Justícia, entre altres institucions, lamenta que el tribunal haja descartat la petició de la Fiscalia, que, en la línia de la doctrina del Tribunal Suprem, acusava d'agressió sexual perquè entenia que la víctima va ser intimidada.

"Ja va ocórrer en el seu moment i ha tornat a passar: en el Codi Penal espanyol hi ha una absència de reconeixement legal a les relacions sexuals sense consentiment", assenyala aquesta iniciativa ciutadana. Per això demana canviar els articles 178 i 181 perquè es penalitze com a violació "una relació sexual sense consentiment".

També et pot interessar

stats