300.000 animals abandonats cada any a Espanya

Segons Ecologistes en Acció, cada cinc minuts abandonem tres animals.

300.000 animals abandonats cada any a Espanya
300.000 animals abandonats cada any a Espanya

Uns 300.000 animals són abandonats cada any a Espanya, tres cada cinc minuts. Són dades d'Ecologistes en Acció, que denuncien també que cada vegada són més els animals exòtics que també es trien com a companys d'altres espècies. En un comunicat amb motiu de la proximitat del dia de Reis, l'organització recorda que quasi la meitat de gossos i gats que arriben a les llars espanyoles ho fan en forma de regal, la qual cosa implica que la persona que elrep no ha participat en l'elecció ni ha reflexionat sobre les implicacions de tindre un animal a càrrec seu.

Ecologistes en Acció assegura que, malgrat que l'abandonament d'animals no varia significativament al llarg de l'any, el 33 per cent dels abandons que es produeixen en els primers mesos està relacionat amb els regals nadalencs i el final de la temporada de caça. Segons dades de la Fundació Affinity, en 2018 les associacions protectores d'animals i centres municipals van recollir 113.217 gossos i gats abandonats, la qual cosa representa tan sols una part del nombre total d'abandons, ja que molts moren de fam, atropellats o malalts i uns altres els recullen directament particulars.

Ecologistes en Acció posa l'accent en el creixent abandó d'espècies exòtiques invasores que té importants conseqüències sobre el medi natural, ja que la ràpida proliferació danya ecosistemes i desplaça espècies natives, la qual cosa converteix aquesta acció en una de les majors amenaces per a la biodiversitat. L'organització insisteix que, en els últims anys, la compra d'animals d'altres espècies a criadors o en botigues ha tingut un repunt respecte a l'adopció, una decisió que "incrementa la cadena de maltractament animal i comporta el sacrifici de molts exemplars que no es poden vendre".

També et pot interessar

stats