Més de 30 poblacions planifiquen mobilitzacions contra l’acord amb Sud-àfrica

Representants d’Intercitrus i la Conselleria d’Agricultura preveuen crear un ‘lobby’ a Brussel·les en defensa del sector del cítric valencià.

La Conselleria d’Agricultura preveu crear un ‘lobby’ en defensa del sector citrícola valencià
La Conselleria d’Agricultura preveu crear un ‘lobby’ en defensa del sector citrícola valencià / Arxiu

Més de trenta poblacions, principalment de les comarques del nord, planifiquen noves mobilitzacions per a denunciar la indefensió que pateixen els agricultors de taronges valencians. Les reivindicacions més rellevants estan relacionades amb el tractat europeu en relació amb Sud-àfrica, que permet l’arribada dels cítrics d’aquest país als comerços europeus.

“Les pròximes dues setmanes farem manifestacions més contundents. Moltíssima gent està patint i és l’única manera que els nostres dirigents s’adonen de la gran problemàtica que tenim al camp”, ha avançat Cèsar Estanyol, portaveu de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, en una entrevista a Les notícies del matí.

Estanyol ha recordat la reunió que van mantindre representants d’Intercitrus i la Conselleria d’Agricultura per a actuar com a lobby a Brussel·les en defensa del sector citrícola valencià. Així, ha destacat que la Comunitat Valenciana és líder en exportació “però els llauradors es troben indefensos”, i que la inacció davant d’aquest tipus de tractats “és una fmanera d’allargar més l’angoixa quan la gent està pensant a abandonar les finques”. “Potser quan hi posen remei serà massa tard perquè el llaurador ja haurà abandonat", ha lamentat.

També et pot interessar

stats