Més de 30 equips de bombers continuen buidant aigua dels habitatges i carrers de la Plana

La costa d’Almassora és la més afectada. L’Ajuntament demana al govern que permeta els desplaçaments per a veure els desperfectes.

Equips d'extracció d'aigua que treballen a la platja d'Almassora
Equips d'extracció d'aigua que treballen a la platja d'Almassora / Consorci de Bombers de Castelló

Un total de 34 equips dels bombers continuen treballant aquest dijous per a extraure l’aigua acumulada, que s’ha acumulat per les intenses pluges que han caigut aquest dimarts i dimecres a la Plana. Aquests equips estan especialment afaenats a Almassora, Borriana, Orpesa i Peníscola, on alguns barris han quedat negats.

Díhuit d’aquests equips estan extraient aigua a Almassora, el municipi més afectat per aquest episodi de pluges, segons el Consorci de Bombers de Castelló, perquè s’han arribat a acumular 150 litres per metre quadrat en 24 hores. Aquest municipi va registrar un rècord històric amb aquesta dada. Per això, la zona costanera d’Almassora és una de les més afectades.

De fet, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha elevat una consulta a la Subdelegació del Govern a Castelló per una possible flexibilització del confinament per la pandèmia perquè els afectats per les inundacions puguen traure l’aigua dels seus habitatges i valorar-ne els danys.

El confinament segueix vigent

Mentrestant, i a l’espera d’una resposta, la Policia Local i la Guàrdia Civil recorden al veïnat que vol anar a la costa per a conéixer els desperfectes causats per la tempesta en les seues propietats de la platja, recorda que l’estat d’alarma obliga al confinament. Si l’estat autoritza aquests desplaçaments, l’Ajuntament ho comunicarà.

Les fortes pluges també van deixar aïllades 91 persones a la Plana aquest dimecres, però van ser rescatades pels bombers.

A Castelló, els bombers han treballat en una quinzena d’incidències com ara xicotets despreniments, filtracions d’aigua i assistència a persones que viuen en la zona de la Marjaleria.

També et pot interessar

stats