Més de 3.500 tones de sal des de Torrevella per a desglaçar els carrers de Madrid

Les salines de la ciutat volen contribuir a pal·liar els efectes de les nevades causades per Filomena a la capital espanyola.

Explotació salinera a Torrevella
Explotació salinera a Torrevella / Salines de Torrevella

Les salines de Torrevella, l'explotació salinera més gran d'Espanya, enviarà al llarg d'aquest dilluns més de 3.500 tones extra de sal a la ciutat de Madrid per a ajudar al desglaç dels carrers i carreteres. Un dispositiu d'entre huitanta i noranta camions banyera de gran tonatge enviats des de la capital espanyola desfilaran durant el dia per les salines per a carregar les 3.500 tones, segons ha informat l'Ajuntament de la ciutat.

La iniciativa és fruit d'un acord entre l'alcalde, Eduardo Dolon i el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ambdós del PP, amb el també popular alcalde madrileny, José Luis Martínez-Almeida, per a ajudar a pal·liar els greus efectes provocats per la gran nevada que ha causat la borrasca Filomena a Madrid.

Les salines de Torrevella (Baix Segura) són les que més sal produeixen del país i un dels principals enclavaments d'Europa, amb al voltant de 600.000 tones anuals de procedència mixta, mineral i marina. Gran part de la producció es dirigeix al desglaç de carreteres tant en la resta de l'Estat com d'altres països del continent europeu i del món, com ara el Canadà i els Estats Units.

Una altra part de la producció salina de Torrevella es comercialitza amb un fi alimentari, principalment saladures, pa, pasta i embotits. També es distribueix per a diversos usos industrials.

També et pot interessar

stats