280.000 menors en risc d'exclusió social a la Comunitat Valenciana, segons Save the Children

El 80% dels valencians demana que la pobresa infantil siga una prioritat per al Consell després del 28A.

La pobresa infantil és un problema important per al 74,7% dels valencians, segons l'enquesta de Save the Children
La pobresa infantil és un problema important per al 74,7% dels valencians, segons l'enquesta de Save the Children / Efe

La pobresa infantil i l'exclusió són un "problema important" per al 74,7% dels valencians i 8 de cada 10 persones enquestades incideix que la pobresa infantil ha de convertir-se en una prioritat per als futurs governs autonòmic i estatal. Així es desprén de l'enquesta realitzada per Save the Children amb motiu de les pròximes eleccions generals i autonòmiques.

A la Comunitat Valenciana, en l'últim any, i com a conseqüència de la situació econòmica, un 22% d'enquestats s'ha plantejat reduir la despesa en els seus fills, o fins i tot ha hagut de fer-ho. La visita dels menors al dentista o a l'oculista s'ha convertit en una cosa impossible per a un 31,3% i un 14,1% dels enquestats, respectivament.

El director de Save the Children a la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández, recorda que "prop de 280.000 xiquets i xiquetes estan en risc de pobresa o exclusió social a la Comunitat Valenciana, i més de 65.000 pateixen privació material severa", segons les dades de l'enquesta de condicions de vida de 2018.

L'anàlisi de l'ONG també revela que la major part de la societat valenciana considera "imprescindible" la intervenció del govern per a acabar amb la pobresa, i que estaria disposada a pagar més impostos si la recaptació es destinara directament a aconseguir una solució.

De totes les mesures preguntades en l'estudi, la gratuïtat dels llibres de text, una xarxa pública de guarderies de 0 a 3 anys i una atenció dental i visual gratuïta són les millor valorades pels enquestats de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats