26 nous casos a la Comunitat Valenciana eleven la xifra de contagis a 541

Sanitat deixarà de fer proves de coronavirus als pacients amb símptomes lleus per centrar els esforços en els hospitals.

VÍDEO | 26 nous casos a la Comunitat Valenciana eleven la xifra de contagis a 541

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat que en les últimes 24 hores s’han registrat 26 nous casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana: 7 a la província de Castelló, 17 a la de València, i 2 de persones no residents.

Així les coses, la xifra total de positius ascendeix a 541, repartits de la següent manera: 39 a Castelló, 186 a Alacant, 304 a València i 12 de persones no residents.

45 possibles positius en una residència d’Alcoi

La consellera Barceló també ha actualitzat la xifra de positius a la residència de Torrent, on s’ha registrat un dels principals brots de la Comunitat Valenciana. Ja són 51 els casos positius, 19 dels quals en treballadors i treballadores del centre. Sanitat reforçarà l’assistència a aquestes instal·lacions amb la incorporació progressiva de 20 infermeres especialistes en atenció primària, 34 auxiliars tècnics sanitaris i dos metges.

Així mateix, la consellera de Sanitat ha confirmat que en una altra residència d’Alcoi Salut Pública investiga un altre possible brot de coronavirus, després que almenys 45 persones han manifestat símptomes.

Ja no faran proves a pacients amb símptomes lleus

El canvi de situació respecte del Covid-19, amb un augment progressiu dels contagis a tot Espanya, ha motivat un canvi en l’estratègia d’atenció als pacients. La subdirectora de Salut Pública, Herme Vanaclocha, ha informat que Sanitat deixarà de fer la prova diagnòstica a les persones que mostren una simptomalogia lleu per coronavirus, seguint les indicacions del Ministeri de Sanitat.

“No farem analítiques a pacients amb simptomatologia lleu. Hem de centrar els esforços en els ingressos hospitalaris”, ha explicat Vanaclocha.

Aquests positius potencials es posaran preventivament en aïllament domiciliari i rebran indicacions especials per a reduir al mínim el contacte amb els familiars amb qui conviuen. Sanitat farà un seguiment domiciliari i donarà a aquests pacients un termini de 14 dies des l’inici de la quarantena per a donar l’alta.

Vanaclocha ha fet una crida a la ciutadania a fer ús del telèfon d’assistència a possibles casos de coronavirus i del test online d’autodiagnòstic abans que anar als centres de salut.

També et pot interessar

stats