250 municipis preparen els plans contra incendis

Ja està en marxa el dispositiu especial per a lluitar contra els incendis aquest estiu

VÍDEO | 250 municipis preparen els plans contra incendis

La Generalitat manté activada per a aquest diumenge l'alerta en nivell alt per risc d'incendis a les comarques del centre i l'interior nord. Comença un període en què les altes temperatures, juntament amb la falta de pluja i la brossa acumulada en barrancs i zones boscoses, comporta un risc important d'incendis. Per això s'han reforçat els efectius de bombers que durant l'estiu formaran part del dispositiu especial en la lluita contra el foc.

En total, el Centre d'Emergències coordina més de 1.000 bombers forestals. El dispositiu té 45 autobombes, 9 helicòpters i 9 avions. A més, la tecnologia també es posa a l'abast de la prevenció i la lluita contra els incendis perquè disposen de 3 drons, dos dels quals amb un sistema de cerca de persones extraviades.

A aquest dispostiu es poden sumar, depenent de la magnitud de l'emergència, el personal d'altres organismes, com són la Conselleria de Medi Ambient i els consorcis de bombers de les tres diputacions de la Comunitat Valenciana.

Pel que fa als recursos de què disposa cada diputació, la de Castelló, en primer lloc, té disponibles més de 500 bombers, que tenen a l'abast 54 bombes forestals o mixtes, 5 màquines excavadores, a més de 2 helicòpters i 3 avions.

La Diputació de València disposa de més de 600 bombers propis. Tenen disponibles 37 bombes, 6 helicòpters i 6 avions, 2 dels quals són amfibis.

Pel que fa al Consorci d'Alacant, es mantindran en prealerta fins a final d'octubre uns 640 professionals, que disposen de 12 bombes, 2 helicòpters i dos avions. També tenen un dron amb cambra tèrmica.

A tot això s'afegixen centenars de bombers voluntaris de totes les comarques amb l'objectiu comú d'evitar els 2,5 incendis de mitjana durant el 2018.

La lluita contra els incendis forestals és una prioritat que preocupa i ocupa també els municipis. 250 municipis, vora el 50% dels pobles valencians, preparen plans de prevenció local d'incendis. Tal com marca la llei, s'han de presentar a la Generalitat en el mes de juliol per tal de poder rebre les ajudes i preparar la guerra contra el foc. Els casos d'Andilla, Cortes de Pallars i Onda són tres exemples de municipis que han ja iniciat aquest procés. 

També et pot interessar

stats