25 milions de persones a Espanya utilitzen les xarxes socials

WhatsApp i Facebook, les més usades.

25 milions de persones a Espanya utilitzen les xarxes socials
25 milions de persones a Espanya utilitzen les xarxes socials

El 85,5% dels internautes de 16 a 65 anys utilitza xarxes socials, la qual cosa representa més de 25 milions usuaris a Espanya segons l'Estudi anual de xarxes socials 2019, d'IAB Spain. A més, el perfil de l'internauta que utilitza les xarxes socials és molt similar en tots dos sexes (un 49% d'homes enfront d'un 51% de dones), amb una mitjana d'edat de 39 anys.

Respecte a l'ús, l'informe assenyala que s'utilitzen una mitjana de 3,7 xarxes socials per usuari de manera declarativa, i que en coneixen més de sis de forma suggerida. La més utilitzada de totes és WhatsApp (88%), seguida de Facebook (87%); YouTube (68%), la que més joves concentra (el 76% té entre 16 i 30 anys); Instagram, la que més seguidors ha guanyat (d'un 49% a un 54%) i Twitter (50%).

Quant a la valoració, WhatsApp se situa com la xarxa social millor puntuada pels usuaris (8,5), seguida de YouTube (8,2) i Instagram (7,8).

La investigació també aborda el temps d'ús, un rànquing que torna a liderar WhatsApp amb una hora i 47 minuts, seguit de YouTube (una hora i 34 minuts) i Twitch (una hora i 30 minuts). En el conjunt de totes les xarxes socials analitzades, els usuaris dediquen una mitjana de 55 minuts diaris, i els homes joves són els que en fan un ús més intensiu.

D'altra banda, les activitats que més es realitzen són xatejar i enviar missatges a contactes (65%), veure vídeos i música (57%) i veure què fan els seus contactes (45%). A més, el mòbil és el primer dispositiu d'accés (95%), seguit de l'ordinador (92%) i la tauleta, que guanya pes i puja des del 48% a un 54%.

Sobre la relació entre el dispositiu i la xarxa social a la qual s'accedeix, l'informe destaca que el mòbil lidera les connexions de WhatsApp, Instagram, Twitter i Telegram, mentre que l'ordinador ho fa en Facebook, YouTube i LinkedIn.

També et pot interessar

stats