El 25% de les dones corredores han patit assetjament sexual en algun moment de la seua vida

Un estudi constata que la majoria dels episodis solen ocórrer a última hora del dia

Dues runners corrent en el llit del riu Túria de València

“Són les 11 del matí, estava corrent al meu ritme i un xic ha començat a fer-me gestos. He continuat corrent i quan he passat una revolta allí estava el molt fill de puta, amagat amb el seu monopatí. M’estava esperant”. És la denúncia pública d’Ángela Cánovas per l'assetjament sexual que va patir fa uns dies per part d'un desconegut, mentre corria a plena llum del dia. El vídeo d'aquesta corredora influenciadora, coneguda en el món dels runners i amb més de 30.000 seguidors en xarxes, s'ha fet viral.  

Aquesta denúncia pública ha posat damunt de la taula una situació a la qual s'enfronten moltes dones cada dia. Un estudi fet a Madrid i Barcelona constata que el 25% de les dones corredores han patit aquest tipus d'assetjament en algun moment de la seua vida. Diverses dones preguntades per À Punt asseguren que han rebut xiulits, crits i comentaris obscens fins i tot de xics molt joves. 

Es tracta de mirades inoportunes, gestos obscens o comentaris masclistes, que les obliguen, fins i tot, a canviar recorreguts i adaptar horaris. L’estudi constata que fins al 28% de les dones corredores podrien abandonar l’activitat per l’assetjament. 

Aquesta és una actitud completament reprotxable que, des de l'entrada en vigor de la coneguda com a llei del "només sí és sí", comporta un delicte lleu. Però el problema també es troba en la normalització d'aquestes conductes. Els experts reclamen incidir més en l'educació no sexista, perquè en aquests casos el dany moral pot arribar a situar-se per damunt del perill a patir una agressió física. 

També et pot interessar

stats