25 detinguts per suplantar la identitat en els exàmens per a obtindre la nacionalitat

Quatre persones han sigut detingudes a València i dos a Alacant.

Una persona omplint el formulari d'un examen
Una persona omplint el formulari d'un examen

La Policia Nacional ha detingut 25 persones en set províncies, quatre d'elles a València i dos a Alacant, per falsedat documental. Els detinguts suplantaven la identitat d'estrangers residents legals a Espanya per a superar l'examen de coneixements d'espanyol necessari per a obtindre la nacionalitat a canvi de diners, entre 1.000 i 3.000 euros.

Les detencions, en la majoria de ciutadans xinesos, pakistanesos i nigerians, es van efectuar els dies en què es van realitzar les proves a Madrid (13 arrestats), Barcelona (1), Lleida (2), Alacant (2), València (4), Màlaga (1) i Terol (2), segons informa aquest dimecres la Direcció General de la Policia Nacional.

L'Institut Cervantes realitza cada mes un examen parlat i escrit per a obtindré el DELE (Diploma d'Español com a Llengua Estrangera) requisit perquè els residents legals al nostre país aconseguisquen la nacionalitat espanyola.

A causa de la dificultat per a obtindre el certificat si no es domina l'espanyol, els interessats contactaven amb altres estrangers de la seua mateixa nacionalitat i amb aparença física similar perquè suplantaren la seua identitat el dia que havien sigut convocats a l'examen. Per a localitzar els possibles infractors, la Policia Nacional va dissenyar un dispositiu en cada centre d'examen de l'Institut Cervantes, de manera que es van personar agents en 139 seus de 40 províncies a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Els agents van verificar la identitat de 3.484 persones, i en van detindre 18 per falsedat documental. Posteriorment, es va arrestar set persones que havien facilitat la seua documentació perquè es presentaren a l'examen per elles, permetent el frau.

També et pot interessar

stats