25 aniversari de la desaparició i assassinat de la professora de Castelló Sonia Rubio

Va ser el primer crim comés per l'assassí en sèrie Joaquim Ferrándiz, condemnat a 69 anys de presó.

Sonia Rubio, en una imatge que es va difondre arran de la desaparició.
Sonia Rubio, en una imatge que es va difondre arran de la desaparició.

El 2 de juliol de 1995 es perdia la pista de Sonia Rubio en una discoteca de Benicàssim. La jove professora, de 25 anys, acabava d'arribar de Londres i sense pràcticament ni desfer les maletes havia quedat amb les seues amigues. En no tornar a casa, la família es va mobilitzar i la va buscar sense èxit per Orpesa, Benicàssim i Castelló. Finalment, quatre mesos més tard, el 20 de novembre, la troballa d'unes restes humanes en una partida pròxima a la urbanització de les Platgetes d'Orpesa posava fi a la incertesa. L'anàlisi dels ossos confirmava que eren de la jove i que l'havien matada la mateixa nit que va desaparéixer.

Per aquest crim, i després d'una llarga i complexa investigació, la Guàrdia Civil va detindre Joaquim Ferrándizs l'any 1998 en una operació batejada amb el nom de Bola de Cristall. A sa casa van trobar evidències del crim. Ferrándiz, que havia passat per la presó per un cas de violació, va confessar ser l'autor de quatre assassinats més de dones, el de tres joves que exercien la prostitució al camí de Vora Riu de Vila-real i el d'Amèlia Sandra Garcia, una xica de 22 anys d'Onda.

Manifestació en protesta per la mort de la professora de Castelló, en una imatge d'arxiu.

Ferrándiz, va ser jutjat el 1999 i condemnat el gener de l'any 2000 a una pena de 69 anys de presó pels cinc crims i per assetjar dos xiques més. Aquest assassí en sèrie passarà un màxim de 25 anys entre reixes i quedarà lliure el juliol de 2023, quan tindrà 56 anys, sense que s'haja acollit a cap programa de rehabilitació. Sonia Rubio, la primera víctima de l'home, tindria ara cinquanta anys si no s'haguera creuat amb ell.

També et pot interessar