Quasi 240 migrants arriben cada dia a Espanya pel Mediterrani

Des de gener, un total de 26.350 persones han entrat de forma irregular a través de la costa.

En els últims quatre mesos s'han registrat un total de 21.723 migrants arribats per mar | (Efe)
En els últims quatre mesos s'han registrat un total de 21.723 migrants arribats per mar | (Efe)

L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) ha publicat un balanç en què afirma que en els últims dos mesos i mig han arribat a Espanya a través del mar Mediterrani un total de 18.200 migrants, la qual cosa representa prop de 240 per dia.

Des de l'entitat destaquen que el període que comprén els mesos de juny, juliol i agost (la primera quinzena) ha sigut el “més actiu des que es començaren a comptar les estadístiques d'arribades”.

En els últims quatre mesos s'han registrat un total de 21.723 migrants arribats per mar. En el mateix període de 2017 -però ja finalitzat agost- es va comptabilitzar l'arribada de 7.554 persones. Es dona la circumstància que l'any passat va ser rècord en arribades de pasteres, amb més de 22.000.    

La ruta del Mediterrani occidental no està exempta de tragèdia, ja que en el que va de 2018 ha deixat ja 311 víctimes mortals entre les persones migrants. A pesar que s'ha superat la xifra total de morts en tot 2017 (224), l’OIM destaca que “quasi han augmentat” malgrat l'elevat nombre d'arribades d'aquest estiu. 

 

Des de l'1 de juny, són 73 les persones migrants reportades com a desaparegudes en aquesta ruta marítima, encara que des d'aquesta data n’hi han arribat 18.200. 

Des del mes de gener, han aconseguit arribar a les costes espanyoles a través del Mediterrani un total de 26.350 migrants en situació irregular, segons les dades de l’OIM.

També et pot interessar

stats