24 plans per a gaudir de la Comunitat Valenciana al desembre

Destaquem algunes de les activitats que hem vist en 'El meu lloc al món', 'Cara o Creu' i 'Loving Comunitat Valenciana'.

24 plans per a gaudir de la Comunitat Valenciana al desembre
24 plans per a gaudir de la Comunitat Valenciana al desembre
04 de desembre 2020 - 12:06

Cada setmana en À Punt oferim diferents recorreguts per la Comunitat Valenciana a través dels programes sobre turisme. Dilluns, a les 22:00 h, amb Àlex Blanquer i Manu Lajarín, viatgem amb Cara o creu, i més tard, a les 23:00 h, descobrim la nostra terra amb Hu Zhao en Loving Comunitat Valenciana. Els dissabtes, a les 22:00 h, els famosos convidats a El meu lloc al món ens mostren els seus racons preferits de la Comunitat Valenciana.

A continuació us oferim una selecció d'algunes de les activitats que hem vist en aquests programes, de les quals podreu gaudir durant les vacances de desembre. Podreu ampliar-ne la informació accedint a cada capítol amb l'enllaç de la imatge.

1. Paracaigudisme al Grau de Castelló

Llançar-se en paracaigudes sobre el cel del Grau de Castelló, a la Plana Alta. Àlex Blanquer, presentadora de Cara o creu, va fer aquesta activitat amb l'empresa Sky Time i va reconéixer que ha sigut la millor experiència de la seua vida.

2. Taller d'astronomia a Titaigües

Fer un taller d'astronomia a Titaigües, als Serrans, on hi ha una reserva Starlight, en la qual s'assumeix el compromís de preservar i protegir la qualitat del cel nocturn evitant la contaminació lumínica. Allà ens n’anàrem amb l'actriu María Maroto, en El meu lloc al món.

3. Visita a l'Illa de Tabarca

Visitar l'Illa de Tabarca, a l'Alacantí. El presentador de Loving Comunitat Valenciana, Hu Zhao ens ha confessat que és un dels seus llocs preferits de la Comunitat Valenciana. Descobrim la seua cultura particular i l'essència marinera d'aquesta illa.

4. Ruta motera per la Plana Alta

Anar de ruta motera per la Plana Alta. Ho vam fer amb el presentador Manel Fuentes en El meu lloc al món. Ateneu els seus consells i descobriu amb ell les millors carreteres.

5. Els riuraus de la Marina Alta

Fer la ruta dels riuraus de la Marina Alta. Juanma López Iturriaga, exjugador de bàsquet, es declara enamorat d'aquesta comarca i amb ell descobrirem aquesta construcció tan peculiar en El meu lloc al món.

6. Vol sobre la vall del Cabriol

Sobrevolar la vall del Cabriol, a la Plana d'Utiel-Requena. Les vistes aèries d'aquest riu i el paratge que l'envolta són excepcionals. Manu Lajarín, presentador de Cara o creu, ho va corroborar amb un vol que es va enlairar des de l'aeròdrom de Requena.

7. Ruta de les oliveres de Sant Mateu

Fer la ruta de les oliveres mil·lenàries a Sant Mateu, al Baix Maestrat. A banda d'hortes i vinyes, a la nostra terra tenim camps enormes d'oliveres i en algunes comarques com aquesta es proposen rutes per visitar-les. En Loving Comunitat Valenciana hi anem amb Hu Zhao, encara que a ell aquests arbres sempre li han semblat bonsais gegants.

8. Turisme ornitològic a l'Albufera

El parc natural de l'Albufera de València és conegut pels seus capvespres o pels passejos en barca, però Pablo Carbonell i la seua filla Mafalda ens van ensenyar en El meu lloc al món que una altra manera d'endinsar-se en aquesta llacuna és fent turisme ornitològic i descobrint la fauna i la flora peculiar del lloc.

9. El Palau de Cervelló d'Anna

Visitar el Palau de Cervelló a Anna, a la Canal de Navarrés. En Loving Comunitat Valenciana, Hu Zhao t'ensenya les meravelles d'aquest racó desconegut, que inclou mosaics, sales i fonts que hauries de conéixer.

10. Ràfting a Montanejos

Les aigües de Montanejos, a l'Alt Millars, són excepcionals per al bany. Però ara que al desembre no abelleix molt posar-se a remulla, per què no endinsar-s’hi fent un esport de risc? L'actor Víctor Palmero va fer ràfting en El meu lloc al món amb l'empresa Somos Aventura. Tres hores de circuit i autèntica adrenalina on l'únic requisit és saber nadar.

11. Illes Columbretes

El viatge cap a les illes Columbretes, a la Plana Alta, ja és un pla magnífic. Per als més atrevits, s'hi proposen rutes submarines per a descobrir-ne el fons marí. Submergeix-te amb Manu Lajarín en Cara o creu per a conéixer aquest pla.

12. Les coves de la Vall d'Uixó

Endinsar-se en les coves de Vall d'Uixó, a la Plana Baixa. Són una bona mostra de les meravelles naturals de la nostra terra. Hu Zhao, de Loving Comunitat Valenciana, navega el riu subterrani més llarg d'Europa amb un caiac.

13. Licor carmelità del Desert de les Palmes

Fet amb més de 40 herbes del Desert de les Palmes, aquest és un licor de 34 graus. En aquestes terres, els carmelitans van crear uns cellers que hui en dia es poden visitar. Àlex Blanquer hi va anar amb Cara o creu.

14. Ruta d'enoturisme de la Vall d'Albaida

La Comunitat Valenciana és terra de bons vins. Amb les actrius Lola Moltó i Paula Braguinsky descobrim una de les rutes d'enoturisme més desconegudes en El meu lloc al món. Visitem la Vall d'Albaida i degustem els seus sabors autòctons.

15. Paella de Cullera

Bevem bé, però també mengem excepcionalment bé. Si pensem en el plat estrela de la Comunitat Valenciana, pensem en la paella. Però el periodista Mathies Muñoz ens ensenya que, en cada lloc, la paella es cuina d'una manera particular. Coneixem la paella de Cullera feta a Casa Salvador en El meu lloc al món.

16. La campana del Micalet de València

Els campanars de la Comunitat Valenciana són molts i cadascun té les seues peculiaritats. Amb Hu Zhao, pugem al Micalet, el campanar de la catedral de València, per a conéixer les seues campanes, entre les quals hi ha el Micalet, la quarta campana més gran d'Espanya. Entra en aquest capítol de Loving Comunitat Valenciana, en què, a més a més, parlem amb Francesc Llop, president dels Campaners de la Catedral de València, que diu coses tan boniques com ara que “la campana és una pobra desgraciada: quan li pegues, es queixa fent música. El dolor de la campana és la música que ompli la ciutat”.

17. Kàrting a Benicàssim

En Cara o creu, Manu Lajarín ens va ensenyar que el kàrting també és una activitat de risc. Kàrting Benikarts es troba a Benicàssim, a la Plana Alta, i aquesta és una activitat per a totes les butxaques.

18. Caiguda lliure a Benidorm

Àlex Blanquer, de Cara o creu, va experimentar la gravetat zero amb un vol sobre la costa de Benidorm, a la Marina Baixa. L'Aeroclub d'Alacant, situat a Mutxamel, li va oferir un vol ple d'adrenalina, que va culminar amb una caiguda lliure.

19. Restaurant de Ricard Camarena a València

Si el teu pressupost no és ajustat, és molt recomanable invertir en l'experiència gastronòmica que suposa visitar qualsevol restaurant de Ricard Camarena. En Cara o creu, acompanyem Manu Lajarín a un dels seus restaurants de la ciutat de València, un restaurant premiat amb dues estreles Michelin i tres sols Repsol.

20. Escenaris de Jocs de trons a Peníscola

Jocs de trons

Peníscola, al Baix Maestrat, és un punt turístic indispensable. Té encant, història i unes platges espectaculars, però, a més, va ser escenari de la sèrie Joc de trons. Amb Hu Zhao, de Loving Comunitat Valenciana, ens acostem a aquesta localitat per a descobrir-ne els més destacats.

21. Les Covetes de Bocairent

Bocairent, a la Vall d'Albaida, és una ciutat guanyada a la pedra, i una bona mostra són les Covetes dels Moros. Ho descobrim amb Maria Juan en El meu lloc al món.

22. Els banys de Quesa

Potser desembre no és temporada de bany, però el paratge que envolta els banys de Quesa, a la Canal de Navarrés, també convida a una agradable passejada. Allà anem amb Hu Zhao en el programa sobre “El camp”, de Loving Comunitat Valenciana.

23. Ràpel a la serra d'Utiel

Manu Lajarín, de Cara o creu, va practicar ràpel a la Penya Alta, una paret d'uns 30 metres d'alçària a la Plana d'Utiel-Requena. Perquè en aquestes terres no tot és l'enoturisme: també s'hi pot practicar esports d'aventura i gaudir dels seus paratges.

24. Busseig a Xàbia

Xàbia és un lloc perfecte per a la pràctica de l'esnòrquel, ja que, durant tres mesos a l'any, la temperatura de l'aigua és superior als 23 graus. Et mostrem les meravelles del fons marí de la Marina Alta amb Hu Zhao, que va bussejar amb l'empresa Buceo Cabo La Nao en Loving Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats