24 anys de presó per a un home que matà la dona d'onze ganivetades

L'Audiència d'Alacant el considera culpable d'assassinat amb els agreujants de parentiu, alevosia i gènere.

24 anys de presó per a un home que matà la dona d\'onze ganivetades
24 anys de presó per a un home que matà la dona d'onze ganivetades

L'Audiència d'Alacant ha condemnat a 24 anys de presó un home que va matar la seua després d'assestar-li onze ganivetades a Benidorm. La sentència el declara culpable d'assassinat amb els agreujants de parentiu, traïdoria i gènere.

En concret, la jutgessa de l'Audiència d'Alacant, Monserrat Navarro, ha dictaminat que l'acusat, de 51 anys, va matar María del Carmen Lauria, de 48, "pel fet de ser dona".

Aquesta agreujant, apreciada també pel jurat popular en el seu veredicte, és conseqüència de les declaracions que van prestar durant la vista oral dues psicòlogues que van fer un seguiment a la víctima. Les especialistes van assegurar que la dona va denunciar al seu moment per maltractaments el seu marit però es va retractar de les acusacions amb posterioritat perquè se sentia "molt insegura", ja que depenia econòmicament d'ell.

De la mateixa manera, una filla de la víctima, que en el moment dels fets tenia 16 anys, va explicar que el seu padrastre les maltractava i les menyspreava contínuament.

Va ser precisament la xica qui va descobrir al migdia del mateix 12 d'abril de 2016 el cadàver de sa mare en l'habitació en tornar de l'institut. L'assassí es trobava allí mateix després d'autolesionar-se amb un tall en el coll que li van produir ferides per les quals ara necessita una cadira de rodes per a moure's.

La sentència, que pot ser recorreguda en apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia Valencià (TSJCV), imposa també a Francisco José M. M. 29 anys d'allunyament de la seua fillastra i una indemnització 150.000 per a la jove i 50.000 euros per al germà.

També et pot interessar

stats