235 xiquetes valencianes, en risc de patir mutilació genital

Un estudi del govern espanyol adverteix del risc de 114 xiquetes de València, 67 d'Alacant i 24 de Castelló.

235 xiquetes valencianes, en risc de patir mutilació genital
235 xiquetes valencianes, en risc de patir mutilació genital

Un estudi del govern d'Espanya ha advertit que 235 xiquetes valencianes (144 de la província de València, 67 de la d'Alacant i 24 de la de Castelló) estan en risc de patir mutilació genital. Així ho ha fet saber aquest dijous la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, per la imminent commemoració de Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF).

Calero participarà aquest divendres en una videoconferència sobre la incidència d'aquesta pràctica en el territori valencià i les complicacions que causa en la salut de les dones. Al col·loqui telemàtic també assistiran les persones responsables de la Unitat de Referència de Mutilació Genital Femenina de la Comunitat Valenciana, òrgan dependent de la Conselleria de Sanitat Universal.

El 2012, l'Assemblea General de l'ONU va designar el 6 de febrer com el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, una jornada de conscienciació per a ampliar i dirigir els esforços per a eliminar aquesta pràctica.

La mutilació genital femenina implica l'alteració o lesió dels genitals femenins per motius no mèdics i internacionalment és reconeguda com una violació greu dels drets humans, la salut i la integritat de les dones i les xiquetes. Només el 2021, 4,16 milions de xiquetes estan en risc de patir mutilació genital femenina. Pot causar complicacions de salut a curt i llarg termini, inclòs dolor crònic, infeccions, sagnats, més risc de transmissió del VIH, ansietat i depressió, complicacions durant el part, infecunditat i, en el pitjor dels casos, la mort.

Gloria Calero ha recordat que el mes de novembre passat la delegació del govern Contra la Violència de Gènere va presentar l'estudi “La mutilació genital femenina a Espanya” que aborda aquesta pràctica en les diferents comunitats autònomes.

Els resultats de l'estimació del nombre de xiquetes en risc de patir MGF a Espanya, segons dades del padró de 2018, és de 15.562 entre 0 i 14 anys procedents de països on es practica la mutilació. D'aquestes xiquetes, aplicant els índexs de prevalença del país d'origen corresponent i valorant l'impacte del procés d'aculturació en la realització de la pràctica, s'estima que 3.652,13 estan en risc de patir MGF. Barcelona és la província amb el nombre estimat de xiquetes en risc més elevat, amb 746,14 xiquetes. La segona és Girona (504,025), seguida de Madrid (335,065).

També et pot interessar

stats